Je li ovo razlog zbog kojeg Berardi nikada nije napravio veliki transfer?
Za fudbalera Sassuola je sinoćnji meč bio 150. u Seriji A u karijeri, a zanimljivo je da je dobio više kartona nego što je postigao golova

Dobar igrač, ali disciplina...

Je li ovo razlog zbog kojeg Berardi nikada nije napravio veliki transfer?

Otkako se Domenico Berardi pojavio u Seriji A, proglašen je jednim od najvećih talenata italijanskog fudbala.

Međutim, godine prolaze, a Berardi i dalje igra sa Sassuolo čiji je član cijelu karijeru. Istina, Berardi je svojevremeno (2013.) prodan u Juventus, ali za klub iz Torina nikada nije odigrao niti jednu utakmicu već je odmah vraćen nazad na posudbu, a potom ga je 2015. godine Sassuolo ponovo otkupio.

Imao je Berardi tokom karijere i problema sa povredama, ali vjerovatno je jedan od razloga zbog kojih nikada nije ostvario transfer kakav se dugo očekivao i taj što ovaj 24-godišnjak očigledno ima velikih problema sa nedisciplinom.

Domenico Berardi je sinoć protiv Sampdorije odigrao svoj 150. meč u Seriji A, a zanimljivo djeluje statistički podatak da ima više dobijenih kartona nego postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krilni napadač Sassuola je do sada postigao 49 golova u italijanskom prvenstvu, a ima isto toliko žutih kartona što je zaista previše za ofanzivnog fudbalera. Pored 49 žutih kartona, Berardi je dobio i četiri crvena.

Domenico Berardi je ove sezone odigrao osam utakmica u Seriji A i postigao je dva gola i to u prva dva kola, a u junu je konačno debitovao i za reprezentaciju Italije za koju je u međuvremenu odigrao tri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi