Je li vrijeme da Željo zaigra punim kapacitetom?

GOŠK prilika da se Plavi probude

Je li vrijeme da Željo zaigra punim kapacitetom?

E. Škorić, foto: T. Hebib

Posljednji susret 12. kola Premijer lige BiH igraju danas Željezničar i GOŠK, a on počinje u 19 sati.

Željo je od mogućih šest u posljednja dva kola osvojio dva boda i zato je danas na Grbavici svima jedina želja da se ostvari pobjeda i sve osim toga bi bilo veliko razočarenje za navijače, igrače, struku i upravu kluba.

No, posebno je zabrinjavajuća igra Željezničara, posebno u meču protiv Slobode i ambiciozni tim kakav je Željezničar ne može sebi da dozvoli da spašava bodove u duelima s drugim ekipama, ali i da za 90 minua ne stvori ni jednu veliku šansu.

Želju čekaju dva domaća susreta, a GOŠK, uz dužno poštovanje, izgleda kao jako dobar rival za vratiti se na pobjedničke staze, mada i u Gabeli žele nešto da se pitaju večeras. Uostalom, kao da se jednom ove sezone pokazalo u Premijer ligi da je 'lopta okrugla'.

GOŠK jeste u očajnoj formi, zbog čega je otišao i Feđa Dudić, ali Gabeljani nemaju šta da izgube i zato će protiv Želje na sjajnom terenu i u vjerujemo odličnom ambijentu igrati rasterećeno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željo je u prethodnih sedam mečeva ostvario svih sedam pobjeda nad GOŠK-om, a prošli duel ovih ekipa odlučio je Asim Zec.

Trenutno je Željo na pet bodova od vodećeg Sarajeva i tri od drugoplasiranog Zrinjskog, pa mu je u svakom slučaju pobjeda pod moranje. Koliko to "mora" zna da bude korisno, toliko može da bude i problem, no ostaje da vidimo kako će se izabranici Milomira Odovića večeras ponašati na terenu i hoće li konačno pokazati zašto su - Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nickizedostizeko
Što me nešto čudi što je suđen penal Želji haha
7 0
MirzaBarucic
Jb'o ti Odovicu mater sebi. Vazda nekakve prijetnje nakon utakmica, kao ovo ne ide ovako, onako. Zeljo odavno nije gori. Fuj, jbem vam majku.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi