Je li vrijeme za Marija Ivankovića na klupi HŠK Zrinjski?
Ivanković koji je klupska legenda već dugo vremena obnaša poziciju pomoćnog trenera u Zrinjskom

Plemiće je potrebno razdrmati za nastavak sezone

Je li vrijeme za Marija Ivankovića na klupi HŠK Zrinjski? · Komentar

Kriza koju je nakratko prikrio i nevješto kamuflirao trijumf nad FK Željezničar opet se razbuktala u šesterostrukom prvaku Bosne i Hercegovine, momčadi HŠK Zrinjski.

Najnoviji poraz, tamo gdje se najmanje očekivalo, u Ugljeviku kod fenjeraša Zvijezde 09 koja čak 14 kola nikoga nije dobila, prelio je čašu gorčine koja se polako nakupljala sve od početka kolovoza i europskih uspjeha Mostaraca koji su u dijelu grada koji voli Zrinjski već odavno samo lijepa uspomena. Igra Zrinjskog od samog početka Premijer Lige nije bila dojmljiva, a kulminacija koja je počela još od poraza protiv Širokog još uvijek traje.

Titula, koja je pod Bijelim Brijegom označena kao konačni cilj, iz kola u kola je sve dalja. A nije da nije bila dobra prilika pobjedom u Ugljeviku za održati korak s timovima iz vrha. No na kraju, Plemići mogu biti sretni sa samo dva primljena pogotka.

Dan slave Ognjena Đelmića bio je i dan poniženja za tim kreiran da pobjeđuje i donese novi naslov u Mostar. U svijetu sporta je već uobičajeno da je trener onaj koji prvi plaća za loše rezultate.

Tribine i ulice, kao i društvene mreže jasno su se izrazile da je vrijeme za odlazak splitskog trenera Harija Vukasa s klupe Zrinjskog. Najnovije ime u nizu onih koje se zaziva kao mogući nasljednik Harija Vukasa je ono Gorana Sablića, još jednog Hajdukovca (Krstičević, Miše, Vukas) koji se nisu baš proslavili na klupi Zrinjskog.

Jedno je sigurno, da ovu momčad treba na neki način razdrmati. Četiri utakmice su do zimske pauze a u ovakvom stanju Plemići baš ne djeluju kao momčad koja će se naglo probuditi iz zimskog sna i početi redati pobjede i skupljati bodove gdje god stignu. Malo je trenera na raspolaganju, a oni čija se imena vrte po kuloarskim pričama kao što su Sablić i Romeo Jozak nisu od onih koji će na poziv Zrinjskog dotrčati u Mostar isti dan.

Ukoliko je već Hariju Vukasu odzvonilo na klupi Plemića, dojma smo da bi najbolja stvar za sve bila da šansu dobiju momci koji već godinama vrijedno rade iza kulisa. Momci koji su veliki dio sebe ugradili u uspjehe Zrinjskog i koji dobro poznaju BH Telecom Premijer ligu kao i to kako diše ovo podneblje.

Mario Ivanković igračka je legenda Zrinjskog, kapetan i dugogodišnji pomoćni trener. Popularni Maka bi među prvima trebao dobiti šansu da pokaže ono što zna, za što se školuje i za ono što će na kraju krajeva u budućnosti sigurno biti njegov kruh. Ivanković je već dugo uz ovaj tim, poznaje igrače, poznaje cijelu ligu u kojoj je ne tako davno i kao igrač dominirao. Bio bi i jeftiniji, prihvatljiviji, a sve ono što bi sada uradio teško da bi moglo biti gore od onog što je do sada urađeno.

I Ivan Bubalo je mlad i ambiciozan trener koji je svoj zanat pekao po nižim ligama, također školovan i kao Maka, jako dobro upućen u prilike u bh. nogometu, te naravno, u sam igrački kadar Plemića. Ne postoji stavka po kojoj oni nisu zaslužili dobiti svoju šansu da pokažu što su naučili kroz sve ove godine provedene u stručnom stožeru Zrinjskog.

Vjerojatno bi nakon svega i navijači i simpatizeri Zrinjskog bili blagonakloni prema takvom izboru u ovim trenutcima, jer i laički gledano, vidi se da u BH Telecom Premijer ligi najbolji posao rade domaći treneri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hari Vukas je sve osim loš trener, no očigledno, period privikavanja na ovu ligu još uvijek traje, a to tim sa šampionskim ambicijama sebi ne može dozvoliti. Ukoliko Splićanin nije doveden kao dugotrajno rješenje pa će se tolerirati i ovakvi porazi Zrinjskog. I beskrvni nastupi, za naše prilike sigurno ne baš jeftinih igrača.

Ukoliko je vrijeme za promjene, zašto ne pokušati s ovakvom promjenom? Sezona na svojoj polovici polako kliza iz ruku, možda bi je gradski momci mogli učiniti prihvatljivijom i boljom? Možda bi još koji momak iz podmlatka mostarskog kluba dobio šansu. Juniori Zrinjskog i protiv mađarskog MTK pokazali da tu ima dosta štofa, uostalom, aktualni su prvaci države u svom uzrastu i sa Željom i u ovoj sezoni vode mrtvu trku na vrhu U-19 lige Bosne i Hercegovine. Kako god, bolja šansa da Ivanković i Bubalo, makar jedan od njih dobije šansu, odavno nije bila.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeleni_zub
šteta što ovaj portal nema muda isti članak napisati i zasarajevske klubove kad to treba
7 3
magistar
Pa ljudi napravili portal, ako su iz SA logicno da navijaju za njihove klubove, a da bi bio citaniji u zemlji i regionu stave poneki tekst i o klubovima iz drugih gradova. I sta je sad cudno tu sto oni ne mogu da se sazive sa drugim klubovima ili sto stite one za koje navijaju
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi