Okom statistike: Đelmić kaznio sve greške Plemića za zasluženu pobjedu

Velika pobjeda domaćih

Okom statistike: Đelmić kaznio sve greške Plemića za zasluženu pobjedu

S. Grebović

Ekipa Zvijezde 09 je za vikend uknjižila prva tri boda ove sezone pobjedom nad Zrinjskim rezultatom 2:0.

Malo je ko prije ove utakmice vjerovao da Zvijezda 09 može protiv Plemića upisati prvi trijumf u sezoni, ali igrači Adnana Zildžovića čvrsto su vjerovali i na kraju sproveli u djelo.

Egzekutor oba gola bio je Ognjen Đelmić, koji je pogađao u 14. i 86. minuti za veliko slavlje na stadionu u Ugljeviku.

Jedan od trenutaka koji je obilježio ovaj meč bio je zaista nestvarni promašaj Petra Kunića u 14. minuti kada je zajedno sa Stanićem istrčao kontru, ovaj mu je dodao, a bivši igrač Borca neobjašnjivo promašio loptu i velika prilika je otišla u nepovrat.

Oni koji misle da je sreća bila saveznik Zvijezde 09 grdno se vara, jer podatak od 17 upućenih šuteva na gol Zrinjskog u odnosu na 11 šuteva gostiju govori drugačije.

Ekipa iz Etno sela Stanišić je imala i više udaraca u okvir gola (9-2), dok su Mostarci imali više loptu u svojim nogama (62% - 38%). 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na meču je viđeno ukupno 162 duela. Za dlaku sa procentom od 52% u svoju korist u tom segmentu bili su bolji gosti, koji su također imali i više uspješnih driblinga (17-15), a izveli su i više kornera (7-5).

Pored Đelmića, najzaslužniji za prvu pobjedu u sezoni ekipe Zvijezde 09 zaslužan je i golman Avramović sa indexom korisnosti 272, dok su sa druge strane najbolji u tom segmentu bili Čurjurić i Ibanez sa indexom 233.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi