"Je li Zlatan kriv što ne igram za BiH? Pričali jesmo, ali..."

Muamer Tanković o svom novom 'šefu'

"Je li Zlatan kriv što ne igram za BiH? Pričali jesmo, ali..."

Nesuđeni reprezentativac BiH Muamer Tanković, kako stvari stoje, ostat će do ljeta u Hammarbyju.

Do prije nekoliko sedmica činilo se da će Tanković svoju karijeru nastaviti u Serie A. Sve je dogovorio sa Genovom, odradio je i ljekarske preglede, ali cijeli posao je doveden u pitanje nakon što je Thiago Motta smijenjen s trenerske pozicije.

Frustrirajuće je to za Tankovića, pogotovo jer trenutno ni sam ne zna na čemu je, ali neće mu teško pasti ni ukoliko na kraju budem primoran ostati u Hammarbyju. Pogotovo kada je jedan od vlasnika kluba u međuvremenu postao legendarni Zlatan Ibrahimović kojeg je imao priliku upoznati u vremenu dok je birao između BiH i Švedske.

"Bio sam šokiran kada sam čuo da dolazi Zlatan. Sa njim nikada ne znate, stalno traži izazove. Njegovo ime je veliko u svijetu fudbala i sasvim sigurno je velika stvar za Hammarby što je ušao u klub", izjavio je Tanković za expressen.se, vjerujući da napadač Milana može pridonijeti mnogim stvarima.

"Sasvim sigurno može privući mnoge igrače u klub. Kada vas Zlatan nazove i kaže da vas želi u Hammarbyju, vjerovatno ćete dobro razmisliti prije nego što odete u neki drugi klub."

Zanimalo je Šveđane i je li Ibrahimović utjecao na njegovu odluku da odbije BiH.

"Zvao me, razgovarali smo, ali nije imao utjecaja na moju odluku za koga ću igrati. Ništa oko toga nije bilo. Moj agent je inače rođak sa Zlatanovim agentom i tako smo stupili u kontakt. Zvao me nekoliko puta da provjeri situaciju i samo smo razgovarali."

Tanković je proteklu sezonu u Švedskoj okončao sa 14 postignutih pogodaka i osam asistencija.

Top Komentari

Mowzilla
Fakat se previše opterečujete igračima koji su BiH okrenuli ledja. Pametnije bi bilo da se pozabavite ili sigurnim potencijalcima ili našom omladinom...
17 1
Sajaga
Momak uopste nije vrijedan paznje.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti