Genova "izradila" Muamera Tankovića: "Ovo je baš frustrirajuće, čak sam i ljekarske prošao"

Ništa od transfera?

Genova "izradila" Muamera Tankovića: "Ovo je baš frustrirajuće, čak sam i ljekarske prošao"

E. Čaušević

Švedski napadač Muamer Tanković prije skoro dva mjeseca uspješno je obavio ljekarske preglede u Genovi i očekivalo se da početkom januara potpiše ugovor s italijanskim klubom.

Napadač bh. porijekla je u Genovi boravio krajem novembra prošle godine kada je bio na ljekarskim pregledima, te je sve dogovorio s ovim klubom. Čak su Hammarby i Genova dogovorili sve oko obeštećenja i čekao se januar kako bi se transfer ozvaničio.

Međutim, čini se da neće biti ništa od Tankovićevog dolaska na Apenine ove zime. Naime, Genova je prije nekoliko dana potvrdila da je Mattia Destro stigao na posudbu iz Bologne, te da će na ljeto potpisati za ovaj klub jer će biti slobodan igrač.

To znači da je mjesto napadača popunjeno, a italijanski mediji prenose da je Genova zbog toga odustala od Tankovića iako su ranije dogovorili njegov dolazak iz Hammarbyja.

Ovo je itekako razočaralo mladog napadača koji je izjavio za švedske medije da je frustriran zbog svega što se desilo. Tankovića je u klub htio dovesti Thiago Motta, ali nakon što je on dobio otkaz čini se da se sve promijenilo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Još uvijek postoji šansa da odem u Genovu, ali je sve ovo zaista frustrirajuće. Išao sam na ljekarske i bilo je sve jasno. Ipak, sada su stvari drugačije i klub dugo razmišlja o svemu, a meni ništa nisu javili. Za mene neće biti problem da ostanem u Hammarbyju do ljeta, ali iz Genove mi moraju jasno reći šta žele. Sve ovo je neozbiljno", rekao je Tanković.

Tanković se prije nekoliko godina povezivao i s reprezentacijom BiH, ali je na kraju odlučio da nastupa za Švedsku.

Promo

Top Komentari

Shik
Imas ljekarski sad nadi sebi posao.
8 1
andi
ja razumijem biti Bosanac igrati za što bole klubove ok,zaraditi novac ok,ali SLOVO NE BIH NAPISAO O IGRAĆIMA KOJI DOBIJU POZIV BIH REPKE,A ONDA IGRAJU ZA DRUGU ZEMLJU,SRAMOTA,,Ai portal koji ga reklamira treba da mu uzme 5000 eura za samo jedan natpis.NEKA GA SWDSKA REKLAMIRA..PAPAK..
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi