Studira pravo i amaterski igra fudbal: "Došao sam u svlačionicu i rekli su mi ti čuvaš Zlatana"

Ispunio mu se san

Studira pravo i amaterski igra fudbal: "Došao sam u svlačionicu i rekli su mi ti čuvaš Zlatana"

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović jučer je zaigrao u dresu Milana u prijateljskoj utakmici protiv niželigaša Rhodensea koju su Rossoneri dobili sa 9:0.

Iskusni 38-godišnji napadač na San Siro je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s LA Galaxyjem. Ibra je jučer dobio šansu za igru i uspio je postići jedan gol i upisati asistenciju.

Ibrahimovića je jučer čuvao Filippo Venza koji do prije nekoliko dana nije mogao ni sanjati da će biti na istom terenu kao njegov idol iz djetinjstva. Venza je defanzivac Rhodensea i inače student prava u Milanu.

Venza je nakon meča dobio dres od Ibre nakon što mu je objasnio da je njegov veliki fan. Ovaj 26-godišnjak je objasnio za italijanske medije da nije mogao vjerovati kada je čuo da će na tom meču čuvati Zlatana.

"Od djetinjstva sam navijač Juventusa i uživao sam kada je Capello vodio klub, a tada su mi najdraži igrači bili Ibrahimović i Del Piero. Jučer sam došao na utakmicu, a kada mi je trener rekao da ću čuvati Zlatana nisam mogao da vjeruje. Dobro je prošlo i dobio sam njegov dres. Sada moram naći mjesto da ga sakrijem jer je ovo najbolja uspomena u životu", rekao je Venza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je poručio da ga je Zlatan oduševio koliko je spreman za igru iako ima već 38 godina.

"Fizički je nevjerovatan. Nije mi izgledalo da ima 38 godina jer se sjajno kreće po terenu. Odlično se uklopio u tim jer je objasnio saigračima šta da rade. Vidi se da je on lider. Imao je neke poteze koji su me ostavili bez teksta. Zaista je nevjerovatan".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi