Jean-Paul Akono novi selektor Kameruna

Želi vratiti Eto'a u reprezentaciju

Jean-Paul Akono novi selektor Kameruna

A. Haznadarević

Nakon što je Fudbalski savez Kameruna otpustio Denisa Lavagnea sa funkcije selektora A reprezentacije, ubrzo je imenovan i njegov nasljednik.

Jean-Paul Akono, koji je 2000. godine selekciju Kameruna odveo do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sydneyu, imenovan je prvo za privremenog selektora, a zatim je stigla potvrda da će on potpuno preuzeti kormilo Kameruna.

 

Akono ima pune ruke posla, a prvi zadatak mu je da u reprezentaciju vrati najboljeg igrača ove države Samuela Eto'a, koji se povukao iz nacionalne selekcije.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Otići ću u Evropu i nagovoriti ga da se vrati u reprezentaciju, ipak je on naš najbolji igrač, a razlozi što ne igra nemaju veze sa sportom", zaključio je novi selektor Kameruna.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.