Jedan dolazi sigurno: Šest defanzivaca na Mourinhovom radaru

Potrebno mu pojačanje u odbrani

Jedan dolazi sigurno: Šest defanzivaca na Mourinhovom radaru

E. Čaušević

Manchester United ove sezone igra daleko od prave forme, a najveći problem engleskom velikanu pravi odbrana koja igra katastrofalno ove sezone.

Crveni đavoli su u dosadašnjem dijelu Premiershipa primili čak 26 golova i imaju gol-razliku samo +2 što se odavno nije desilo Unitedu. Svima je jasno da najveći problem ovog tima leži u odbrani koja pruža veoma loše igre, te je sigurno da će Mourinho napraviti neke promjene u zimskom prelaznom roku.

Mourinho je angažovao Unitedove skaute da posebnu pažnju obrate na defanzivce i sada je sigurno da će bar jedan štoper pojačati klub s Teatra snova. Prema pisanju engleskih medija na radaru ovog kluba nalazi se šest defanzivaca, te će jedan od njih sigurno doći u januaru.

Kako sada stvari stoje najbliži Old Traffordu je defanzivac Tottenhama, Toby Alderweireld koji bi koštao ovaj tim oko 40 miliona funti. Belgijancu ističe ugovor na ljeto, no već u januaru želi napustiit klub jer je nezadovoljan minutažom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored njega na listi želja Josea Mourinha nalaze se još Harry Maguire (Leicester), Kalidou Koulibaly (Napoli), Kostas Manolas (Roma), Issa Diop (West Ham) i Milan Skriniar (Inter). Ipak, teško je očekivati da će United uspjeti dovesti nekog od njih, te je sada najizglednije da će Alderweireld biti novo pojačanje Crvenih đavola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi