Romelu Lukaku shvatio i obznanio zbog čega je u lošoj formi
Lukaku: Kad nečega previše nije dobro

Potonuo nakon SP-a

Romelu Lukaku shvatio i obznanio zbog čega je u lošoj formi

Romelu Lukaku je otkrio da je tijekom ljeta radio na masi za Svjetsko prvenstvo i priznao je kako mora izgubiti dodatnu težinu jer je to razlog njegove loše forme u Manchester Unitedu.

On je bio najbolji strijelac Uniteda prošle sezone sa 27 golova u svim natjecanjima. Ove godine se bori intenzivno, međutim, pogodak u subotnjoj pobjedi nad Fulhamom 4:1 bio je njegov tek drugi od sredine septembra.

Do sada u ovoj sezoni, Lukaku je postigao šest golova u 20 nastupa, što je izazvalo Joséa Mourinhoa da na njega ne računa na mečevima protiv Arsenala i Southamptona.

Upitan je li ljeti pretjerao, Lukaku je rekao:

"Malo sa mišićima. Na Svjetskom prvenstvu sam se osjećao izvrsno i mislim da sam igrao sjajno tamo, a onda kad sam se vratio, naišao sam na drugačiji stil."

Lukaku je zabio četiri gola na šest nastupa na turniru u Rusiji, plus dva u prijateljskim utakmicama, no priznao je potrebu da smrša.

"U Premier ligi ne mogu igrati s istom količinom mišića kao za reprezentaciju", rekao je. "To je bilo nešto što sam znao odmah kada sam se vratio. Ne, ne mogu igrati u ovakvom stilu. Moram izgubiti mišiće. Znači samo ostati izvan teretane, piti puno vode, jesti puno povrća i ribe i to pomaže. "

Lukaku je također rekao da je zamor utjecao na njegov pad forme.

"Nakon Svjetskog prvenstva, mislim da sam doista bio pomalo umoran", rekao je. "Ali, znaš, bio sam u istoj sizuaciji 2014. nakon Svjetskog prvenstva kada sam se vratio u Everton. Bio sam u zamci nakon Svjetskog prvenstva.

Pa sad mislim da sam opet na pristojnoj razini i spreman za nastavak. Znao sam to. Ja i Unitedovo medicinsko osoblje učinili smo mnogo testova kako bismo vidjeli koji je problem. Imao sam ozljedu leđa, što je nešto što mi se nikad ne događa. "

Lukaku je sada na drugom režimu fitnessa.
"Postoji više prevencije u teretani i pokušavam popraviti brzinu u treningu. To je najvažnije", rekao je i dodao:

"Mislim da samo trebam raditi naporno. Ja i menadžer imali smo dobru konverzaciju u zadnjih nekoliko dana, gdje mi je zapravo rekao što želi od mene. Ja znam s moje strane šta treba da popravim i želi da se poboljšavam. Pokušavam unaprijediti moju igru i pomoći timu da pobjeđuje"

"Nisam igrao s dovoljno intenziteta. Mislim da sam igrao s nedovoljnom agresijom. Protiv Fulhama igrao sam s intenzitetom kao i svi drugi. Bio sam sretan što opet igram na pristojnoj razini, a sada je bitno nastaviti s poboljšanjem i kontinuiranom provedbom. Trebali bismo više golova postići. No, odavno nismo postigli četiri gola i zaista smo uživali u našem nogometu."

"Mislim da Fulham nije šut u prvom poluvremenu, mislim da smo pokazali što možemo učiniti, koliko smo sposobni. Svi su bili jako zadovoljni s našom izvedbom, ali moramo nastaviti tako."

Unitedova pobjeda bila je prva u ligi nakon više od mjesec dana i došla je uz golove Ashley Younga, Juana Mate i Marcusa Rashforda, pored Lukakuovog. Aboubakar Kamara je je pogodio za Fulham.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pobjeda Uniteda učvrstila ga je na šestom mjestu, sa osam bodova iza Arsenala i Chelseaja.

Matin gol bio je njegov 50. u Premier ligi, i izjednačio je taj broj sa brojem asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mesut10
Emile Heskey!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti