Jedan je Ibrahimović: Zvijezdi Milana skraćen karantin, već naredne sedmice na treningu

Trebao 14 dana biti u izolaciji

Jedan je Ibrahimović: Zvijezdi Milana skraćen karantin, već naredne sedmice na treningu

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović neće morati čekati sami kraj mjeseca maja da se priključi saigračima iz Milana na treningu već će se to desiti naredne sedmice, prenose italijanski mediji.

Ibrahimović se u ponedjeljak vratio iz Švedske u Milano i trebao je biti u karantinu 14 dana. To znači da se na trening u Milanello mogao vratiti tek 26. maja, ali obzirom da je od ponedjeljka do danas obavio dva tersta na Covid i oba su bila negativna dobit će dozvolu za kraću samoizolaciju.

Kako prenose Italijani, njemu će sljedeće sedmice biti obavljena analiza krvi i ukoliko nalaz bude dobar odmah će se priključiti ostalim saigračima na treningu.

Ibra je inače po povratku iz Švedske otišao odmah u Traning kamp Milanello na testiranja, a ostatak izolacije provest će u svom stanu u Milanu.

Jučer se s balkona istog javio pratiocima na društvenim mrežama i poručio kako se Bog vratio u grad i kako ih sve nadgleda.

Podsjetimo, italijanski klubovi već nekoliko dana imaju dozvolu da im igrači u trening kampovima treniraju individualno, a od početka naredne sedmice dozvoljeni su i grupni treninzi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je na posudbi u redovima Rossonera do kraja sezone i njegova budućnost za sada nije poznata. Zlatan je postigao četiri gola za klub od januaru do početka marta kada je prvenstvo prekinuto.

Obzirom da će njemu biti dozvoljen kraći karantin, treba sačekati i vdijeti da li će ista stvar se dopustiti ostalim zvijezdama Serije A koje također ovih dana vrijeme provode u svojim stanovima i kućama. Jedan od njih je i Cristiano Ronaldo koji se u Torino vratio prije 10 dana i očekuju ga još četiri dana karantina.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi