Jedan manje: Arsenalova menadžerska meta ostaje u Bundesligi

Nagelsmann produžio ugovor s Hoffenheimom

Jedan manje: Arsenalova menadžerska meta ostaje u Bundesligi

E. Čaušević

Nakon što je Arsene Wenger odlučio napustiti Arsenal poslije 22 godine na klupi ovog tima u londonskom klubu još uvijek nisu odlučili ko će biti novi trener Topnika.

Wenger je prije nekoliko sedmica saopštio da je donio konačnu odluku i da će nakon 22 godine napustiti Arsenal. Nakon toga s londonskim klubom povezuje se veliki broj trenera, a jedan od njih bio je i mladi stručnjak Hoffenheima, Julian Nagelsmann.

Nagelsmann je uspio odvesti Hoffenheim direktno u grupnu fazu Lige prvaka iako ovaj stručnjak ima tek 30 godina. Time je privukao pažnju Arsenala koji je imao želju da ga dovede na Emirates, ali to se neće desiti jer je Nagelsmann produžio ugovor sa Hoffenheimom do ljeta 2021. godine.

Engleski mediji navode da je sada Mikel Arteta prvi kandidat za novog trenera Arsenala iako se navijači ovog kluba protive ovoj odluci. Pored njega s Topnicima su se u posljednje vrijeme povezivali Luis Enrique, Carlo Ancelotti, Massimiliano Allegri i mnogi drugi treneri.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi