Sastanak čelnika Arsenala koji bi mogao otkriti ime novog menadžera
Novi menadžer u narednoj sedmici (Foto: EPA)

Topnici traže zamjenu Wengeru

Sastanak čelnika Arsenala koji bi mogao otkriti ime novog menadžera

M. Šljivak

Odlaskom Arsenea Wengera nakon 22 godine vođenja Arsenala mjesto menadžera u ovom timu je ostalo upražnjeno.

Mnoga velika trenerska imena se povezuju sa preuzimanjem menadžerske pozicije u timu sa Emiratesa, a njegovo ime bi trebalo biti saopšteno tokom naredne sedmice.

Iako se Mikel Arteta spominjao kao najozbiljniji kandidat za novog menadžera Topnika, Sky Sports tvrdi kako bi tu funkciju mogao dobiti legendari fudbaler ovog tima Thierry Henry.

Čelnici londonskog tima dogovorili su sastanak sa Henryjem za narednu sedmicu, a na njemu će mu ponuditi funkciju privremenog menadžera tima.

Henry je trenutno pod ugovorom sa Fudbalskim savezom Belgije. Tamo je pomoćnik selektora Roberta Martineza, ali nema sumnje da bi poziv Arsenala jedva dočekao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henry je legenda kluba. Odigrao je ukupno 376 utakmica za Arsenal i postigao je 228 golova i bio je član nepobjedive generacije koja je 2004. godine osvojila titulu bez ijednog poraza.

Pored Henryja i Artere sa preuzimanjem Arsenala povezivali su se još Patrick Vieira, Max Allegri i Luis Enrique.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi