Jedan od najtalentovanijih Bosanaca i Hercegovaca potpisao novi ugovor

Omeragić ostaje u Zurichu

Jedan od najtalentovanijih Bosanaca i Hercegovaca potpisao novi ugovor

Talentovani defanzivac Bećir Omeragić (18) potpisao je novi ugovor sa ekipom Zuricha. 

Omeragić, čiji su roditelji iz Bosne i Hercegovine, važi za fudbalera kojeg želi mnogo evropskih velikana , a u pravom redu Milan. Rossoneri su tokom januara navodno bili vrlo blizu da ga dovedu, ali on je na kraju ostao u Zurichu.

Tako će biti barem do kraja sezone, a na ljeto će i Milan i svi ostali klubovi koji ga budu željeli morati ponuditi više novca od onih devet miliona koje je klub sa San Sira nudio u januaru jer Omeragić sada ima mnogo duži ugovor.

Postojeći mu je isticao na ljeto 2021. a po aktuelnom u Švicarskoj bi trebao ostati dvije godine duže. Naravno, Zurich je ovim sebi osigurao mnogo više novca kada dođe trenutak da proda mladog igrača.

Inače, Omeragić je do sada prošao sve omladinske kategorije reprezentacije Švicarske, a kako je izjavio nedavno za SportSport.ba još je rano da donese odluku za koju nacionalnu selekciju će igrati.

"Zvao me Zvjezdan Misimović, obavio je razgovor sa mnom i mojim roditeljima. Mislim da je još rano za neke velike odluke, imam još vremena da se svakako odlučim. Dogovorili smo ponovo da se čujemo s gospodinom Misimovićem i naravno da Bosnu i Hercegovinu nosim u srcu. Trenutno sam samo fokusiran na igre u klubu, gdje mi zaista ide dobro, a ko zna šta će se desiti u budućnosti", kazao je Omeragić u nedavnom intervjuu za naš portal.

Top Komentari

Solar
Nosiš Bosnu i Hercegovinu u srcu a razmišljaš za koju bi reprezentaciju igrao.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi