Jedanaest najboljih koji ne idu u Rusiju
Foto: EPA

Pjanić, Aubameyang, Bale, Alexis...

Jedanaest najboljih koji ne idu u Rusiju

M. Šljivak

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji ušle su u završnu fazu.

Ostalo je da se odigraju utakmice baraža, kao i posljednje kolo u Africi, ali većina učesnika Mundijala je već pozvana.

Naravno, kao što se i očekivalo, mnoge velike zvijezde neće vidjeti Rusiju narednog ljeta. Veliki broj kvalitetnih igrača će s prvenstvo svijeta gledati pored TV ekrana, a kada bi se našlo mjesta i za idealni tim koji neće biti u Rusiji, ekipa bi bila izuzetna i kandidat za najbolju selekciju svijeta.

Tako na SP nećemo gledati Garetha Balea, Pierrea-Emericka Aubameyanga ili Alexisa Sancheza, a idealnih 11 koje nećemo gledati narednog ljeta na smotri najboljih selekcija svijeta izgleda ovako:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naravno, tu se mjesta još moglo naći za Henrikha Mkhitaryana, Edina Džeka, Nabyja Keitu ili Mareka Hamšika, ali nažalost selekcije za koje igraju ovi fudbaleri nisu ostvarile plasman na SP.

Također, narednog mjeseca u doigravanjima sigurno ćemo ostati bez još nekog velikog imena, pa bi bez Mundijala mogle ostati pojedine zvijezde iz Italije, Švicarske i mnogih drugih selekcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi