Jedini predstavnik BiH: Bašić na prestižnom seminaru u Njemačkoj

Ambiciozni stručnjak trenutno radi u Sloveniji

Jedini predstavnik BiH: Bašić na prestižnom seminaru u Njemačkoj

S. Mlaćo

Sa samo 27 godina bh. stručnjak Nermin Bašić debitovao je kao glavni trener i vodio NK Travnik.

Vrlo brzo postao je i najmlađi trener iz BiH sa UEFA Pro licencom.

Tada je i krenuo njegov trenerski put, a Bašić već sada ima 34 godine i veliko trenersko iskustvo. Vodio je četiri kluba, ostvarivao zapažene rezultate te postao prepoznatljivo ime u bh. nogometu.

Nedavno je ovaj stručnjak koji svoj posao trenutno obavlja u slovenskom NK Radomlje boravio na prestižnom internacionalnom seminaru u Njemačkoj, te ujedno bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine.

Dokaz je to da Bašić stalno ulaže u novo znanje i prati svjetske trendove.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bašić je pravo čudo napravio u sezoni 2015/16 kada je kao najmlađi trener sa najmlađim klubom u BiH NK Metalleghe BSI osvojio titulu Prve lige FBiH te izborio plasman u Premijer ligu.

Sa NK Radomlje ima ugovor na tri godine, a ističe da je cilj tog kluba napraviti sistem u cijelom klubu, a poseban akcenat je stavljen na školu nogometa/akademiju, edukaciju trenera, te svoju filozofiju, viziju, plan i program prenijeti na cijeli sistem kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi