Jedini reprezentativac s Bilinog polja na ljeto postaje slobodan igrač
Vrhovac na ljeto postaje slobodan igrač, hoće li mu na Bilinom polju ponuditi novi ugovor?

Hoće li NK Čelik i Vedran Vrhovac produžiti saradnju

Jedini reprezentativac s Bilinog polja na ljeto postaje slobodan igrač

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u utorak ili srijedu trebali bi krenuti put Antalije, gdje će odraditi glavni dio priprema pred nastavak sezone u Premijer ligi. Zeničani na proljeće moraju odigrati mnogo bolje nego jesenas, ako žele i naredne sezone igrati u najvišem rangu takmičenja.

Ono što je evidentno da će u drugom dijelu sezone Čelik nastupiti s dosta izmijenjenim sastavom, dosta igrača je napustili ili će tek napustiti klub, a nekolicina novih je već stigla na Bilino polje. Zeničani su se od početka priprema najviše pojačali na pozicijama stopera, gdje su dogovorili dolazak Kenana Horića, te Domagoja Franića. Pored Vedrana Vrhovca, tu je i Almir Ćubara, te Enio Zilić, tako da je stoperska pozicija kompletirana za proljetni dio sezone.

Ono što još mnogima nije jasno jeste situacija oko Vedrana Vrhovca. Ovaj 21-godišnji stoper na Bilino polje stigao je u ljeto 2018. godine iz ekipe Viteza. U crno-crvenom dresu upisao je već 42 nastupa, a postigao je i dva gola. Zahvaljujući svojim igrama u crno-crvenom dresu postao je redovan na okupljanjima mlade reprezentacije BiH, za koju je i debitovao u prijateljskoj utakmici protiv Malte.

Vrhovac kao jedan od najvrjednijih eksponata na Bilinom polju ima ugovor s Čelikom do kraja sezone. Ono što još nije poznato, hoće li klub ponuditi mladom stoperu novi ugovor, te se osigurati u slučaju njegovog odlaska u inostranstvo na ljeto ili će ga na kraju sezone pustiti bez obeštećenja saznat ćemo u narednom periodu. Vrijedi istaći da su Zeničani za Vrhovca platili pristojno obeštećenje njegovim bivšim klubovima Vitezu i Busovaći, tako da će biti pravo čudo ako ga puste da ode bez obeštećenja u drugi klub.

Sigurno da bi ovog stopera u svojim redovima željeli vidjeti mnogi timovi, a pomalo je čudno što Zeničani ne potpisuju novi ugovor s jedinim reprezentativcem kada je u pitanju klub s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nemozetako
eto nas po njega, ocito je sta vam turci rade hahaha
0 2
Zenicanin
taktika zeko pije mlijeko
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi