Jedinstvo igra WABA ligu

Kako SportSport.ba saznaje

Jedinstvo igra WABA ligu

Košarkašice tuzlanskog Jedinstva naredne sezone će igrati WABA ligu, saznajemo iz izvora bliskih klubu.  Iako su izborile nastup u Eurocupu Tauzlanke najvjerovatnije neće nastupiti u ovom takmičenju.

Naime, uprava kluba se na ovaj korak odlučila iz vrlo jednostavnog razloga. Ekipa bi u Eurocupu odigrala nekoliko utakmica, a finansijski zahtjevi su jako veliki.

S druge strane, u WABA ligi klub ima priliku odigrati veliki broj utakmica, a finansijski će klub mnogo bolje proći. Također saznajemo kako će se u tuzlanskom klubu naredne sezone više okrenuti domaćim igračicama.

U protekloj sezoni je s igračicama sa strane osvojen Kup i drugo mjesto u domaćoj ligi, a uprava kluba se nada da će naredne sezone ponoviti ovosezonske rezultate, ali i da će se afirmirati nekoliko mladih igračica iz domaćeg pogona. Trener će i naredne sezone biti Goran Jurčenko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.