Jedinstvo konačno slavilo, trijumf Čapljine u Ljubuškom

Prva liga FBiH, 6. kolo:

Jedinstvo konačno slavilo, trijumf Čapljine u Ljubuškom

Jedinstvo iz Bihaća danas je upisalo prvu pobjedu u sklopu 6. kola Prve lige Federacije BiH, savladavši na stadionu Pod borićima Novi Travnik rezultatom 2:1. 

Izabranici Benjamina Ključanina pokazali su se kao mnogo bolji protivnik i na kraju zasluženo slavili, a za prvi pogodak na utakmici pobrinuo se Igor Stepančev u 10. minuti susreta. 

Srbijanski internacionalac je na odličan način iskoristio grešku golmana gostiju Almira Zukića, da bi u nastavku susreta Halid Delić udvostručio prednost golom iz slobodnog udarca. 

Do kraja utakmice gosti iz Novog Travnika uspjeli su smanjiti vodstvo. Nakon ubačaja u šesnaestercu bihaćkog kluba najbolje se snašao Sabahudin Petak, koji je glavom matirao Almina Abdihodžića za konačnih 2:1. 

Vrijedan trijumf u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa ostvario je i Podgrmeč iz Sanskog Mosta. Sanjani su kao domaćini savladali Goražde s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Sanel Jusović. 

Čapljina je na gostujućem terenu savladala Slogu sa 1:0, iako se tim iz Ljubuškog pokazao kao mnogo bolji protivnik u današnjoj utakmici. 

Sloga je prvu ozbiljniju šansu na utakmici stvorila u 22. minuti susreta, kada je Andrija Petrović snažnim udarcem sa velike udaljenosti pogodio golmana Franju Buntića. 

Domaći su u nastavku utakmice pokušavali doći u vodstvo na sve načine. Gol je pokušao ugroziti Nedžad Serdarević, a potom i Mirsad Ramić, no golman Čapljine je bio siguran. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Od 73. minute Sloga je zbog isključenja Mateja Senića bila primorana igrati sa igračem manje, što su Čapljinci zahvaljujući Salki Jazvinu iskoristili u samom finišu drugog poluvremena i postigli pogodak za konačnih 1:0. 

Prva liga FBiH, 6. kolo:
Jedinstvo - Novi Travnik 2:1
Podgrmeč - Goražde 1:0
Sloga - Čapljina 0:1

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.