Bh. niželigaš tvrdi da se "jedino kod njih igra pošteno, a da ih u gostima redovno..."

Upisali su novi poraz

Bh. niželigaš tvrdi da se "jedino kod njih igra pošteno, a da ih u gostima redovno..."

A. Čaušević

Utakmice nižih liga nikad nije lako suditi pa su upravo sami počeci najteži za skoro svakog sudiju.

U takvim susretima se obično "navlači" domaćinu, kroz prste se progledaju neki startovi, možda se i "zažmiri" na poneki ofsajd ili simuliranje što obično izaziva gnjev protivnika.

Međutim, jedan klub iz četvrtog ranga bh. fudbala tvrdi da je samo kod njih suđenje pošteno te da gosti kući ne odlaze zakinuti.

U pitanju je Jedinstvo iz Lukavice, član 1. lige Tuzlanskog kantona, odnosno četvrtog ranga bh. fudbala koje je jučer upisalo poraz od ekipe Mladost 78.

Utakmica je završena pobjedom gostiju rezultatom 1:2. Strijelci za goste su bili Ikanović i Habibović, dok je za domaće pogodio Hadžić iz slobodnjaka.

"Nastavlja se 'pošteno' suđenje jedino u Lukavici gdje se svako može naigrati nogometa i neće biti ni za dlaku oštećen dok na strani mi nemamo tu sreću i redovno nas...", poručili su iz Jedinstva nakon meča uz objavljeni snimak jedne od spornih situacija kada je sudija pokazao simuliranje.

Završena je utakmica XXIV kola 1.kl TK u Lukavici: NK Jedinstvo Lukavica 0 (1) NK Mladost D. Vukovije ...

Posted by NK "Jedinstvo" Lukavica on Sunday, May 2, 2021

Inače, ovo je bila jedina pobjeda gostiju u 24. kolu. Glavni sudija meča bio je Mirsad Hirvić iz Živinica koji je podijelio sedam žutih kartona, četiri domaćinu te tri gostu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Jedinstvo je s ovim porazom ostalo na 15. mjestu na tabeli sa 27 bodova, dok se Mladost 78 s punim plijenom probila na gornji dio tabele.

Inače, vodeća ekipa u Prvoj ligi je TK su Mladost Kikaći sa 52 boda te su veoma blizu promocije u Drugu ligu Sjever. Šest kola prije kraja drugoplasirana Sloga kasni pet bodova.

Top Komentari

Salihović23
Jel se žale sto im se ne sudi u korist? Il sta? Posto ne vidim nikakav faul, toliko o tome...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi