Jedinstvo sa 9:0 savladalo Omladinac

Prva liga FBiH

Jedinstvo sa 9:0 savladalo Omladinac

Danas je odigrano sedam susreta 18. kola Prve lige Federacije BiH. Preostali susret, između UNIS-a i Famos SAŠK Napredka, igra se dan kasnije.  

Jednu od najvećih, ako ne i najveću pobjedu u povijesti Prve lige Federacije BiH, ubilježila je ekipa bihaćkog Jedinstva koja je savladala Omladinac sa 9-0. Inače, danas je na golu tima iz Mionice debi imao mlađi junior, Damir Karić. 

 

U Bugojnu je Iskra sa 2-0 bila bolja od Branitelja. Jedini gostujući bod danas su osvojili nogometaši Orašja koji su u Banovićima remizirali sa domaćom Budućnosti, a bilo je 1-1. Čapljina je sa visokih 4-0 savladala Krajišnik, dok su minimalne pobjede od 1-0 upisale ekipe Rudara naspram Bratstva i Vitez naspram tima iz Goražda. 

 

U derbiju gornjeg dijela tabele domaća Gradina je u potpunosti nadigrala ekipu Krajine i na kraju slavila pobjedu od 3-0. 

 

Jedinstvo 9-0 Omladinac (Gomis, Begić 2x, a.g. Omerčić, Brčkalić 2x, Slomić, Kovačević, Gagula)

Rudar 1-0 Bratstvo (B. Spahić)

Iskra 2-0 Branitelj (Smajić, Zec)

Čapljina 4-0 Krajišnik (Jusufbašić 3x, Vila)

Gradina 3-0 Krajina (Turbić, Džananović, M. Smajlović)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vitez 1-0 Goražde (Kušljić)

Budućnost 1-1 Orašje (Suljić/ P. Živković)

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.