Jedinstvo slavilo u Bugojnu, pobjede Rudara i Slobode

Gradina u Srebreniku bolja od Radničkog

Jedinstvo slavilo u Bugojnu, pobjede Rudara i Slobode

Adnan Beganović

U okviru 15. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine danas je odigrano sedam susreta, a vodeća momčad prvenstva Jedinstvo iz Bihaća slavilo je na gostovanju kod Iskre sa ubjedljivih 3:0. Dva puta se u listu strijelaca upisao Stojanov, dok je jednom mrežu Bugojanaca pogodio Nuspahić.

Drugoplasirana Sloboda gostovala je u Konjicu gdje je sa 2:0 savladala domaći Igman. Musić u 19. i Jaganjac u 74. minuti su bili strijelci za Slobodu.

U Orašju su snage odmjerili istoimena domaća momčad i GOŠK, a slavili su gosti iz Gabele sa 3:2. Jelavić, Stjepanović i Mornar su pogađali za GOŠK, dok su Mujić i Džaferović bili strijelci za Orašje.

Rudar je u Kaknju dočekao Budućnost i slavio je sa ubjedljivih 3:0. Strijelci za momčad iz Kaknja bili su Banda, Spahić i Turudija.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pogotkom Škahića u 78. minuti Gradina je u Srebreniku s minimalnih 1:0 savladala Radnički, dok je golovima Bajramovića Mladost na gostovanju savladala Troglav, a Podgrmeč je na domaćem terenu bio bolji od Čapljine (3:2).

Sutra igraju Branitelj i Bratstvo.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.