Jedinstvo slavilo u Cazinu, porazi Bratstva i Slobode

Prva liga FBiH, 11. kolo

Jedinstvo slavilo u Cazinu, porazi Bratstva i Slobode

Edmir Škorić

U subotu je odigrano šest susreta 11. kola Prve lige Federacije BiH. Vodeće Jedinstvo slavilo je u Cazinu...

Jedinstvo je pobjedom nad Podgrmečom (3:1) zadržalo prvo mjesto, a Bišćanima današnji trijumf ima veću vrijednost kada se zna da je drugoplasirano Bratstvo izgubilo u Banovićima. 

Osim toga, gosti su gubili u 67. minuti, kada je Ahmed Rizvan pogodio za 1:0. Rezervista Aldin Kahrimanović ušao je u igru i s  dva gola preokrenuo, a pogodio je za 3:1 Uroš Stojanov, također rezervista.

Treba naglasiti da je skoro 1.000 navijača bodrilo Jedinstvo u Cazinu. Bratstvo je, kako smo već kazali, poraženo u Banovićima. Muhamed Mujić je u 51. minuti iz penala doveo Budućnost u vodstvo, da bi Semir Slomić u 60. postavio konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jedinstvo je vodeće sa 27 bodova, dok Bratstvo ima četiri manje. Do kraja prvog dijela sezone ostalo je još četiri kola i sve je izvjesnije da će u Bihać jesenja titula.

Sloboda je izgubila s 2:0 u Ošraju. Senad Mujić i Zlatko Mikić su bili strijelci za domaće. Rudar je pogotkom Bajre Spahića iz šest minute (penal)  savladao Radnički iz Lukavca. Iskra je minimalno, rezultatom 1:0, savladala Troglav, dok je Gradina razbila Igman s 3:0. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.