Jedinstvo u Bihaću potopilo Mladost sa 3:0

Bišćani odavno ne znaju za poraz

Jedinstvo u Bihaću potopilo Mladost sa 3:0

U okviru 19. kola Prve lige Federacije BiH, Jedinstvo je Pod borićima uspjelo savladati Mladost iz naselja Doboj kod Kaknja.  Rezultat na kraju utakmice glasio je 3:0, a golove su postigli Burazor, Malbašić i Stjepanović.

Bišćani su, po navici, krenuli veoma ofanzivno već od samog početka. Pred golom gostiju nizale su se šanse, ali ona prava koja je pretvorena u pogodak desila se već u 11. minuti, kada je Burazor odlično matirao gostujućeg golmana. 

Gosti prevođeni trenerom Elvedinom Beganovićem, svim naporima pokušavali su preko kontri postići izjednačujući pogodak, ali na kraju Jedinstvo je uspjelo na poluvrijeme otići s minimalnom prednošću.

Gosti su od 52. minute igrali bez isključenog Ćehajića, što je Jedinstvu dodatno olakšalo posao u nastavku utakmice. Za udvostručenje vodstva Jedinstva pobrinuo se rezervista Malbašić u 82. minuti, a nakon samo osam minuta Stjepanović postiže i treći pogodak, za potpunu erupciju oduševljenja domaćih navijača. 

Jedinstvo je ovom pobjedom napravilo pravu uvertiru pred narednu utakmicu sa Slobodom, koja će ujedno biti i veliki derbi 20. kola Prve lige Federacije BiH. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 19. kolo:

Jedinstvo – Mladost 3:0 (Burazor, Malbašić, Stjepanović)

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.