Jedna funta je odlučila: Crystal Palace dovodi golmana Getafea

Aktivirat će odštetnu klauzulu

Jedna funta je odlučila: Crystal Palace dovodi golmana Getafea

E. Škorić

Crystal Palace želi da kupi golmana i na listi želja ima Vicentea Guaitu iz Getafea.

Španski golman ima 31 godinu i odštetnu klauzulu koja iznosi više od četiri miliona, a u Crystal Palaceu su odlučili da ga kupe, pa su se sjetili da pošalju ponudu koju Getafe tako ne može da odbije.

Iskoristit će klub iz Londona stavku iz ugovora, aktivirati klauzulu, pa je tako Getafeu ponudio 4,000,001 funti. Dakle, funta je presudila kod aktiviranja klauzule.

Tako će Guaita vjerovatno put Engleske, a vidjet ćemo da li će sve biti transparentno do te mjere da će na račun Getafea uz četiri miliona leći i ona jedna funta zbog koje je ova vijest, na kraju krajeva, zanimljiva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guaita je branio u Valenciji, a u Getafeu je od 2014. godine. Za tim iz madridskog predgrađa upisao je više od 80 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi