Liverpool je najveći gubitnik Coutinhovog odlaska u Bayern

Napustio Barcelonu

Liverpool je najveći gubitnik Coutinhovog odlaska u Bayern

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho danas je zvanično predstavljen kao novi igrač Bayerna.

Coutinho je u Bayern stigao iz Barcelone na jednogodišnju posudbu, a njemački klub će imati šansu da ga kupi narednog ljeta za 120 miliona eura. Brazilac je predstavljen danas u Minhenu, te je zadužio dres sa brojem deset.

On se našao ponovo na udaru navijača Barcelone koji su nezadovoljni onim što je pokazao u dresu katalonskog kluba. Coutinho je u Barcu stigao početkom 2018. godine i postao najskuplji igrač u historiji kluba jer je plaćen 145 miliona eura plus bonusi.

Coutinho je od samog početka bio pod velikim pritiskom i nije uspio da se izbori s tim. Odlučio je da prihvati ponudu Bayerna, te je poručio da je sretan što je stigao u njemački klub.

No, ovom transferu se sigurno neće obradovati u Liverpoolu koji će vjerovatno ostati vez velikog bonusa. Naime, Barca je trebala isplatiti još 25 miliona eura za bonuse po nastupima Coutinha, ali do toga očito neće doći.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Barcelona je obavezna platiti 20 miliona eura Liverpoolu kada Coutinho upiše 100 nastupa u dresu ovog kluba, te dodatnih pet miliona eura ako osvoje Ligu prvaka.

Međutim, od ovih bonusa neće biti ništa ove sezone i jedina nada za Redse jeste da Bayern narednog ljeta ne otkupi njegov ugovor, te da se Coutinho ponovo vrati u dres Barcelone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi