"Jednostavno" i efektno: Uklonjena atletska staza, kultni stadion potpuno transformisan

Dodano 10.000 sjedećih mjesta

"Jednostavno" i efektno: Uklonjena atletska staza, kultni stadion potpuno transformisan

Među hramove španskog fudbala svakako spada i Anoeta, stadion Real Sociedada. Istina, ovaj stadion će u narednih šest godina, zvanično, nositi ime Reale Seguros Arena.

Ostat će i dalje ovo kultno zdanje, međutim, svim ljubiteljima fudbala poznato pod svojim originalnim imenom, ali je proteklih mjeseci Anoeta pretrpjela ozbiljnu rekonstrukciju.

Stigli su novi sponzori, a sa njima i radovi koji su sada gotovo poptuno završeni.

Urađeno je na stadionu dosta posla, ali je svakako najveći efekat postignut uklanjanjem atletske staze.

Umjesto staze, dodano je 10.000 sjedećih mjesta i sada unutrašnjos Anoete izgleda potpuno drugačije. Reklo bi se jednostavan potez koji je potpuno tansformisao kultni stadion. Naravno, radovi koji su obavljeni da bi Anoeta sada izgledala kao moderna fudbalska arena su bili sve osim jednostavni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema šta, klub iz San Sebastiana je uradio odličan posao na svom stadionu...

Top Komentari

Junuz
Kosevo treba srusit... I sve te stadione.. Samo bacaju pare u renoviranje.
1 2
Dobojlija
Ovako I kosevo treba
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi