Tin Jedvaj karijeru nastavlja u Rusiji
FOTO: EPA

Napušta Leverkusen

Tin Jedvaj karijeru nastavlja u Rusiji

H. Zilić

Reprezentativac Hrvatske Tin Jedvaj karijeru nastavlja u Rusiji.

Jedva je potpisao četverogodišnji ugovor sa Lokomotivom iz Moskve, a iznos pomenutog transfera nije još poznat navode ruski mediji.

Pomenuti fudbaler u Lokomotiv dolazi iz redova Bayer Leverkusena gdje je odigrao nekoliko odličnih mečeva.

Karijeru je počeo u Dinamu, a pažnju na sebe skrenuo je 2013. godine kada je debitovao za seniorski tim Dinama kao 17-godišnjak i nakon toga njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom gdje je i zadužio dres reprezentacije Hrvatske.

Za Bayer je upisao 115 nastupa u Bundesligi, zabio je i pet pogodaka.

Tim iz Leverkusena ga je slao i na posudbu 2019. godine u redove Augsbura gdje je odigrao 31 utakmicu u Bundesligi i zabio dva gola.

Dubok trag u Lokomotivu ostavio je još jedan hrvatski fudbaler Vedran Ćorluka, koji je ove godine okončao fudbalsku karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi