Jedvaj produžio saradnju sa Apotekarima
Imao je reprezentativac Hrvatske i problema sa povedama, a u jednom trenutku se činilo da je upitan nastavak karijere. Ipak, vratio se te pokazao svoje kvalitete FOTO: EPA

Ostaje u Bundesligi i poslije 2020. godine

Jedvaj produžio saradnju sa Apotekarima

S. Mlaćo

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj produžio je ugovor sa Bayerom iz Leverkusena. Naime, Jedvaj je sa popularnim Apotekarima imao ugovor do ljeta 2020. godine, a prema novom ugovor u Leverkusenu će biti još dodatne tri godine. 

Ovaj nogometaš u Bundesligu je došao na posudbu iz Rome, ali zadovoljio čelnike Bayera koji su odlučili da otkupe njegov ugovor.

U Leverkusenu je upisao 84 nastupa, a početkom ove godine spominjao se i njegov odlazak na posudbu u Dinamo, međutim to se nije desilo.

Bayer je Romi za Jedvaja 2015. godine platio 7, 5 miliona eura. On nije krio zadovoljstvo zbog produženja ugovora sa Apotekarima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Momčad je karakterna, kvalitetna, a klub me uvijek podržavao. Osjećam se kao kod kuće", istakao je 22-godišnji defanzivac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi