Jekić, Torlak, Bešagić i Filan potpisali za Metalleghe

Zadovoljili ukuse trenera Selimovića

Jekić, Torlak, Bešagić i Filan potpisali za Metalleghe

S. Mlaćo

Četvorica mladih nogometaša nametnula su se svojim radom i kvalitetom u NK Metalleghe, te je trener Nedžad Selimović odlučio da u narednoj sezoni nose dres Kraljeva.

Radi se o Ognjenu Jekiću, Ameru Torlaku, Arminu Bešagiću i Murisu Filanu, nogometašima ispod 21 godine a koji su potpisali jednogodišnje ugovore sa Metalleghe BSI. Iako mladi nogometaši iza sebe već imaju iskustvo igranja u Prvoj ligi.

Jekić je u Jajce stigao iz Slobode Mrkonjić grad gdje je igrao proteklu sezonu, a nogometnu školu prošao je u banjalučkom Borcu. Igra na poziciji desnog bočnog ili stopera, a rođen je 06.01.1998.godine.

Torlak je došao iz Travnika i igra na poziciji napadača. Još je nastupao za NK Vitez, a prve nogometne korake napravio je u travničkoj Bubamari. Rođen je 15.11.1998.godine.

Mladi vezista Bešagić u protekloj je sezoni nosio dres bugojanske Iskre. Godinu dana je proveo igrajući za omladinske selekcije Akademije FK Sarajevo. Rođen je 01.10.1998.godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odbrambeni igrač Filan, također je prošlu sezonu proveo u Iskri, a njegovi nogometni počeci vezani su za nastupe u sarajevskom Novom Gradu i Olimpiku. Rođen je 14.08.1997.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi