Razočarani nakon poraza: "Dočekala nas je zatvorena kapija, divljaci su krenuli na našu Upravu"
FOTO: Facebook NK Stupčanica

Viđeno je sedam pogodaka

Razočarani nakon poraza: "Dočekala nas je zatvorena kapija, divljaci su krenuli na našu Upravu"

S. Mlaćo

Borac iz Jelaha je jučer u okviru Druge lige Centar savladao Stupčanicu sa čak 6:1. Gosti su prvi poveli preko Mehanovića, no onda doživjeli pravi potop.

Na ovom meču zabilježili smo i nemile scene na tribinama pa je susret bio i prekinut.

Gosti su razočarani. Ističu da su na sve uticale sudije, da je na tribinama bilo preko 100 gledalaca.

Dodaju da je domaćima pomogla i sudijska trojka.

"Težak poraz, ali poraz koji nije težak rezultatski, jer porazi i pobjede su sastavni dio igre. Težak je iz razloga što nas je domaćin zajedno sa današnjim sudijama ponizio, domaćin dočekom, a sudije suđenjem.
Krenut ćemo redom: po Covid protokolu NS FBIH, gost je dužan na stadion da stigne 2 sata ranije, što smo i uradili kao jedan organizovan klub, ali nas je dočekala zatvorena kapija stadiona, i umjesto da se smjestimo u svlačionice, naši momci su morali čekati da se završi utakmica omladinske lige koja je trajala 30 min...
Na samom početku utakmice domaćin na svoju tribinu upušta preko 100 gledalaca, iako znamo da je zabranjeno prisustvo gledalaca, i ti isti, nazvat ćemo ih "navijači", cijelo vrijeme nastavljaju vrijeđati naše igrače i članove uprave koji su bili na tribinama, a uredno prijavljeni na spisak članova uprave kod delegata utakmice. Sve to nebi bio problem, jer današnji delegat utakmice ništa nije poduzeo, a više puta je upozoravan od našeg službenog predstavnika, da na tribinama stadiona ima puno više navijača nego što je dozvoljeno.
Reagovao je tek onog trenutka kad su pojedini divljaci sa tribina verbalno krenuli na članove naše uprave, ispraznivši cijelu tribinu negdje oko 60 minute utakmice....
O sudijama nećemo puno trošiti riječi, kada je naša ekipa ostala sa igračem manje u 25 min. i nastavila dominirati terenom i pritome postignuti i gol za vodstvo od 0-1 i imati jos 3,4 dobre šanse do poluvremena, domaćin je bio bez ideje. Kad se sve činilo da će proći u našu korist jer smo bili bolji, na scenu u drugom poluvremenu stupa sudijska trojka današnje utakmice. U prvom minutu drugog poluvremena sviran je kazneni udarac za domaćina za izjednačenje, da bi nedugo zatim svirao i drugi kazneni udarac i novi crveni karton.
Kuda vodi naš nogomet, za koga se igra, veliko je pitanje!!!
Momci dignite glavu, idemo dalje, izlazimo iz svega jači...", stoji na stranici NK Stupčanica Olovo.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Opis nije dostupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti