Jelavić presudio Makedoncima

Štimac kvalifikacije otvorio pobjedom

Jelavić presudio Makedoncima

A. Haznadarević

Reprezentacija Hrvatske, stigla je do prve pobjede u kvalifikacijama, te uprkos prilično blijedoj partiji izabranika Igora Štimca, stigla do prva tri boda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Meč koji je iz svečane lože posmatrao i trener Real Madrida Jose Mourinho, počeo je sa visokim presingom domaćih.

 

Ipak, nakon početnog pritiska smanjio se žar u igri Hrvata, pa su Makedonci sve češće prijetili golu Pletikose.

 

Prva zvijezda makedonske reprezentacije i napadač Napolija Goran Pandev bio je najkonkretniji u pred golom domaćih, a najbolju priliku je imao u 41. minutu, kada je njegov snažan šut sprijelila prečka.

 

Da navijači nisu zadovoljni igrom selekcije Igora Štimca, najbolje su pokazale salve zvižduka sa tribina Maksimira.

 

U drugo poluvrijeme Hrvati ulaze odlučno, što je otvaralo Makedoncima mogućnost da dođu do gola, ali bezuspješno.

 

U 69. minutu, trenutak odluke, nakon jedne bezopasne akcije Mandžukić pronalazi Jelavića, koji glavom pogađa za veliko slavlje domaćih.

 

Do kraja meča, gosti su pokušavali iz nekoliko situacija zaprijetiti golu Hrvatske, ali bezuspješno, pa je momčad Igora Štimca stigla do minimalne pobjede.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo Grupa A

Hrvatska - Makedonija 1:0 (69. Nikica Jelavić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.