Jelić: Hannover bi nam bio prvi protivnik iz Liga petice

Svjestan težine zadatka u Dublinu

Jelić: Hannover bi nam bio prvi protivnik iz Liga petice

A. Haznadarević

Široki Brijeg u četvrtak gostuje St. Patrick'su u Dublinu, gdje će pokušati nadoknaditi zaostatak od jednog gola iz prvog meča drugog pretkola Evropske lige.

Ekipa sa Pecare ima dosta težak zadatak pred sobom, a toga je svjestan i predsjednik Zlatan Mijo Jelić. 

 

"Koliko god na Pecari sada žalili zbog prve utakmice i kobnog pristupa, šteta je već načinjena, pa postoji realna mogućnost da Široki drugo ljeto zaredom zapne na prvoj prepreci u Evropi", smatra Jelić.

 

Ipak, ono što najviše motiviše momčad Širokog je to što bi se u slučaju pozitivnog ishoda u revanšu, po prvi put imali priliku susresti sa jednim Bundesligašem.

 

"Još nikada jedan bh. klub u poslijeratnom razdoblju nije igrao s njemačkim protivnikom, nama bi to bio prvi protivnik iz Liga petice", kaže Jelić, koji se osvrnuo na mogući veliki ekonomski poticaj za ovog bh. Premijerligaša:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"To ne samo da bi puno značilo klubu zbog rejtinga protivnika, nego i zbog činjenice da bi novac od TV prava bio veći u odnosu na ono što smo dobivali do sada", zaključuje predsjednik Širokog.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.