Jeličić tvrdi da je Makkelie kriv za sve, čak mu je "promijenio prezime"

Kometnarisao utakmicu u HRT-ovom studiju

Jeličić tvrdi da je Makkelie kriv za sve, čak mu je "promijenio prezime"

Edmir Škorić

U zadnjem kolu grupe B Evropskog prvenstva u Njemačkoj Hrvatska je na veoma tragičan način ostala bez pobjede nad Italijom (1:1) i jako je blizu da ispadne sa Eura.

Hrvatima je za prolaz trebala pobjeda i bili su jako blizu. Poveli su golom Luke Modrića u 55. minuti. Iako mu je Donnarumma odbranio penal, on je uspio pogoditi u nastavku akcije.

Uslijedili su sve jači napadi Azzurra, Hrvatska se branila svim silama, a onda u 98. minuti Mattia Zaccagni zabija za 1:1 i Italiju odvodi na megdan Švicarskoj u osmini finala i taj meč igra se 29. juna od 18 sati, dok Hrvatskoj treba čudo da bude među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Za mnoge je jedan od krivaca što je Hrvatska ispala nizozemski sudija Makkelie, pa tako i za Joška Jeličića, koji je ponovo komentarisao utakmicu u studiju HRT-a. Interesantno je da mu je večeras i "promijenio prezime".

"Moram podvući suca Machiavellija. Ovaj put je cilj opravdao sredstvo. Navlačio je tendenciozno za Talijane. Kazneni udarac je sudio jer nije imao drugog izbora. I na kraju produži utakmicu osam minuta. Igrao sam nogomet, igrao ga je i Tomo (Ivković, op.a.) i ti osjetiš kad je nešto tendenciozno", poručio je Jeličić.

Oglasi

"Ovo kako je on danas sudio utakmicu... on je imao kriterij koji je bio na strani Talijana. Pokazali smo da imamo širinu. Najviše mi je žao našeg kapetana, koji je najvjerojatnije završio reprezentativnu karijeru", dodao je Jeličić.

# TIM U P N I GR BOD
1. Španija 3 3 0 0 5:0 9
2.  Italija 3 1 1 1 3:3 4
3.  Hrvatska 3 0 2 1 3:6 2
4. Albanija 3 0 1 2 3:5 1

Luka Modrić je na kraju bio naročito emotivan. "Ne znam šta da vam kažem stvarno. Nogomet je nekada okrutan i to se pokazalo na nama šta je tu je. Nismo zaslužili taj gol, ne znam gdje je sudac našao ovih osam minuta. Ako treba da padneš i izgubiš onda je to ovako."

O podršci navijača. "Nismo ni sumnjali, znali smo da su navijači uvijek uz nas. Uvijek su tu danas su to opet pokazali. Žao nam je što nije bila ta pobjeda, ali šta je tu je."

Hrvatska ima teoretske šanse za prolazak, ali... "Teoretski, ali teško. Nama se nikad ništa nije poklopila. Nekad nije suđeno, nogomet je okrutan, to se najbolje pokazalo na nama."

Da li je ovo kraj za Modrića u reprezentaciji? "Nije to još za priče", rekao je Luka Modrić.

Hrvatska je ranije na Euru poražena od Španije s 3:0, potom je igrala 2:2 s Albanijom i tu je također primila nesretno gol u posljednjim sekundama meča.

Nakon što su Hrvaska i Italija remizirali u trećem kolu Evropskog prvenstva Srbiji su znatno povećane šanse za plasman u nokaut fazu. Situacija je takva da sada Srbija i sa remijem protiv Danske može u osminu finala. Zato im je potrebeno da se poklope tri rezultata.

Osim što bi morali remizirati sa Danskom, Portugal treba savladati Gruziju, a Turska Češku što je u konačnici itetako izvodljivo. Inače, da bi Srbija sa bodom protiv Danske završila na trećem mjestu u grupi potrebno je da Engleska pobijedi Sloveniju sa dva razlike ili sa jednim, ali da remi Srbije i Danske bude izuzetno efikasan.

Top Komentari

user1676370670
Kad se vama godinama siljilo bilo je ok..Ko gubi ima pravo da se ljuti...Ne mozes se na Italiji vaditi...
1 2
Sipuga
Slazem se da niste ni vi zasluzili gol da date.neznam po kojim zaslugama ste zasluzili pobjedu samo da mi je znati.ako gledamo cijelokupnu utakmicu pa 2 sanse ste imali penal i gol Modrica i to je to.zasluzeno ispadanje,Spanija vam utrpa 3 komada u prvoj utakmicu Albaniju nista u stanju da pobjedite a vec gledate raspored za polu finale itd zalost
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi