Hrvati bijesni, prstom upiru u jednu osobu, ali jedan od komentara ih je dotukao
Navijačima Hrvatske pao mrak na oči na stadionu u Leipzigu (Foto: EPA)

Teška noć

Hrvati bijesni, prstom upiru u jednu osobu, ali jedan od komentara ih je dotukao

Edmir Škorić

Hrvatskoj treba čudo da prođe u osminu finala, a sekunde su je dijelile od velikog slavlja. Ipak, fudbal je okrutan, primili su gol u 98. minuti iako su već uveliko slavili nokaut fazu. Ovo je drugi put zaredom da Vatreni u zadnjim sekundama primaju gol i umjesto da imaju šest, oni se nalaze na trećem mjestu sa samo dva boda.

Hrvatskoj je u Leipzigu za prolaz trebala pobjeda nad Italijom. Luka Modrić je u 55. promašio penal, ali je u nastavku akcije pogodio za 1:0. Sve do 98. minute je bilo 1:0 na semaforu, a onda je Zaccagni šokirao Vatrene zabivši sjajan gol za 1:1. Italija ide na Švicarsku u osmini finala, a Hrvatskoj ostaje tračak nade da će nekim čudom biti među četiri najbolje trećeplasirane ekipe Eura.

Hrvatski navijači su na društvenim mrežama iskazali bijes, naravno da su jako tužni i razočarani, a najveći dio njih krivi - sudiju. Smatraju da je previše osam minuta nadoknade i da je to glavni krivac što sada ne slave osminu finala.

"Niko ne dobije osam minuta nadoknade. Sudac neka ne dolazi u Hrvatsku", napisao je jedan od navijača, a ispod smo izdvojili neke od komentara.

"Realno ljudi, koliko sreće smo imali na prošla dva svjetska, na ovom prvenstvu nam se bogami vratilo. Šta je tu je, idemo dalje.

Oglasi

"Toliko nepravedno suđenje, sudac je toliko produžio da mu paše da pobijedi Italija, to se vidjelo. 8 minuta nijedna utakmica nije produžena toliko. Koliko si sudac dobio love?"

"Pa kad ne mogu niti znaju sačuvati gol i kao u prethodne dvije utakmice nisu apsolutno ništa od igre pokazali. Sudija je čitavo vrijeme bio na Italijanskoj strani. Šup*ina par excellence, bravo jer momci su dali sve od sebe".

# TIM U P N I GR BOD
1. Španija 3 3 0 0 5:0 9
2.  Italija 3 1 1 1 3:3 4
3.  Hrvatska 3 0 2 1 3:6 2
4. Albanija 3 0 1 2 3:5 1

"Ma koji šok, ovo suđenje nema veze s ičime. Ah, ma nema veze, nek idu doma, ne da mi se više živcirat
Je*o te 8 minuta. Kad su Talijani zavlačili prvo poluvreme, bila je 1 minuta. Ovom sucu mora da je Maksimović u rodu".

"Tko im je kriv što nisu išli po drugi gol odlučnije. Italija je u ovakvim stvarima najbolja na svijetu".

Onda je uslijedio jedan komentar navijača iz Srbije, koji je naravno izazvao brojne replike i žestoku raspravu.

Oglasi

"Kako ste prošlih godina na svjetskim prolazili srećno, tako vam se večeras za to sve vratilo", napisao je jedan Srbin, ne znajući da će izazvati žestoke reakcije.

"Hahahaahah, pa da u ovih 8 min nisu zabili gol, sudac bi produživao sve dok ne zabiju, logično. Ja stvarno ne znam šta se mi čudimo, kad smo najmanja nacija koja ima brutalne rezultate i savršene sportaše, pa to boli", komentariše još jedan od hrvatskih navijača.

"Zašto uvijek strepimo do zadnje minute i sekunde? Zašto nam se gol događa u zadnjoj minuti? Pa nevjerojatno!", zaključuje drugi, ali uglavom većina ih je uvjerena da je sudija za sve kriv.

"Lako je tako kad imaš sudije na svojoj strani ,bravo za naše dečke, igrali su dobro".

Top Komentari

Pajkan
Produžio utakmicu 8 minuta.Pa šta nisu igrali sa igračem manje plus bolje stajali na terenu. Izgleda urođeno da budu ugroženi ko I chat alji.
2 0
velaMo
Igraj samoooooooo oooooo igraj samoooooooo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi