Jerko Leko se vratio u Dinamo

Jerko Leko se vratio u Dinamo

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Jerko Leko (31) potpisao je danas dvogodišnji ugovor s Dinamom.

Leko je započeo karijeru 2000. godine u Dinamu za koji je odigrao 45 utakmica i postigao četiri pogotka. Iz Dinama 2002. godine je prešao u Dinamo iz Kijeva za koji je igrao četiri godine tijekom kojih je ostvario 61 nastup i sedam golova.

Iz Kijeva je prešao u Monaco za koji je igrao od 2006. do 2010. godine i za to je vrijeme sakupio 81 nastup i postigao četiri gola. Prošle godine je potpisao dvogodišnji ugovor s turskim Bucasporom iz kojeg se, nakon što je Bucaspor izgubio prvoligaški status, sada vratio u matični klub.

Leko je prvi nastup za hrvatsku nogometnu reprezentacije imao 2002. godine u utakmici s Mađarskom, a u kockastom dresu nastupio je i na EP Portugalu, te igrao u kvalifikacijama za SP u Japanu i Južnoj Koreji gdje je u dvije utakmice sakupio 78 minuta, a za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 59 puta i dao je dva gola.

Nešto prije Leke ugovor s klubom iz Maksimira produžio je za sljedeće dvije godine i pouzdani argentinski branič Leando Cufre.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.