Niko nije sretniji od njega: Jermain Defoe osvojio prvi naslov prvaka u karijeri
Foto - Instagram

Sa 38 godina

Niko nije sretniji od njega: Jermain Defoe osvojio prvi naslov prvaka u karijeri

Midhat Šljivak

Jermain Defoe je godinama maltretirao golmane u engleskom Premiershipu.

Međutim, iako je zabijao golove, Defoe nikada nije uspio da osvoji titulu prvaka ili neki značajan trofej.

Danas 38-godišnji napadač još uvijek je aktivan i nosi dres Rangersa, koji su danas zvanično osvojili naslov prvaka Škotske.

Defoe je definitivno jedan od najsretnijih ljudi. Njemu je ovo prvi trofej prvaka, a ranije je samo osvojio Liga Kup 2008. godine sa Tottenhamom.

Karijeru je ovaj legendarni napadač počeo u West Hamu. Igrao je još za Spurse, Portsmouth, Sunderland, Toronto, Bournemouth, a od 2019. godine je član Rangersa.

Dvije godine kasnije je dočekao prvu titulu. Vidljivo je na fotografiji da je Defoe zaista presretan i sigurno da će mu boravak u Ragnersima ostati zauvijek urezan u sjećanje.

Čestitka mu je stigla i od bh. golmana Asmira Begovića sa kojim je igrao u Bournemouthu.

Jermain Defoe je ove sezone u Premier ligi odigrao 10 utakmica i zabio je dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi