U nedjelju s Bayernom trenirao 35-godišnjak, vraća se i potpisuje ugovor sa prvakom Njemačke

Boateng je ponovo tu

U nedjelju s Bayernom trenirao 35-godišnjak, vraća se i potpisuje ugovor sa prvakom Njemačke

Edmir Škorić

Njemački defanzivac Jerome Boateng trenirao je u nedjelju s minhenskim Bayernom, usred izvještaja da bi se mogao vratiti u redove prvaka Njemačke.

Klub je na svojoj web stranici napisao da je Boateng bio "među uključenima" u nedjeljnu sesiju, dodajući da će defanzivac "nastaviti da trenira narednih dana".

35-godišnji Boateng se rastao ovog ljeta sa Lyonom i sada kao slobodan igrač može da potpiše za bilo koga. Povezivao se sa Real Madridom, da se navodno sam nudio Madriđanima, ali bivši njemački reprezentativac je to ubrzo demantovao.

Međutim, sada je navodno na pragu potpisa za svoj bivši klub Bayern. U nedjelju se pojavio na treningu, a navodno se radi uveliko na tome da postane ponovo član Bavaraca.

Bayern trenutno ima samo tri centralna defanzivca - Dayot Upamecano, Kim Min-Jae i Matthijs de Ligt - s tim da je potonji propustio remi svoje ekipe 2:2 sa RB Leipzigom u subotu zbog povrede.

Oglasi

Tuchel je također bio primoran da igra sa veznim Leonom Goretzkom i krilnim bekom Noussairom Mazraouijem u centralnoj odbrani u utakmici Kupa protiv Muenstera u utorak, koju je njemački šampion pobijedio sa 4:0.

Boateng je igrao za Bayern od 2011. do 2021. godine, osvajajući titule Lige šampiona 2013. i 2020., kao i Svjetsko prvenstvo 2014. sa Njemačkom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Boateng je također trenutno u nastavku sudskog postupka u Bavarskoj zbog nasilja u porodici.

Njemački sud je prošlog mjeseca odbacio osuđujuću presudu protiv Boatenga zbog napada na njegovu bivšu djevojku 2018. godine i naložio novo suđenje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi