Transfer kakav se u Bayernu ni u ludilu nije očekivao: "Šefovi ga žele i dovest će ga"

Samo im je još on trebao

Transfer kakav se u Bayernu ni u ludilu nije očekivao: "Šefovi ga žele i dovest će ga"

Edmir Škorić

Iako je 2021. godine napustio Bayern Minhen, sada bi mogao da se vrati, a navodno se uveliko radi na tome da ponovo potpiše ugovor s njemačkim timom.

Boateng je 2021. iz Bayerna otišao u Lyon. Nekadašnji fudbaler Njemačke nije se naigrao u dvije sezone koliko je proveo u Francuskoj, pa je upisao samo 32 nastupa i trenutno je slobodan igrač, s tim da pokušava da pronađe novi itm.

Bilo je izvještaja da se 35-godišnjak ponudio Real Madridu koji ima velikih problema u zadnjoj liniji zbog povreda Militaa i Alabe, ali on i njegov agent su odbacili te tvrdnje.

Međutim, njemački novinar Florian Plettenberg tvrd da šefovi Bayerna žele Boatenga i da se trenutno radi na tome da potpiše novi ugovor.

Ni Bayern nije ove sezone defanzivno dobar, prima dosta golova i nikako da Thomas Tuchel pronađe idealnu formulu, ali vjeruje se da bi Boateng kao besplatan mogao da bude koristan u sezoni sa zgusnutim rasporedom.

Oglasi

Ipak, vijest koja je objavljena večeras nije dobro sjela većini navijača Bayerna, koji smatraju da je besmisleno vraćati "starca" koji više nije u formi i koji bi samo bio dodatno opterećenje za platni budžet.

Rođen 3. septembra 1988. u Berlinu, Jerome Boateng je imao impresivnu karijeru s gotovo 600 nastupa u najjačim evropskim ligama i obiljem trofeja za pokazati. Nakon što je debitovao 2007. u Herthi iz Berlina, defanzivac se vratio u Hamburg, gdje je postao jedan od glavnih defanzivaca njemačke reprezentacije i upisao je 113 nastupa u tri sezone.

Potpisao je iz Njemačke za Manchester City i osvojio FA kup 2011. godine, a godinu dana kasnije otišao je u Bayern i tamo proveo čak 10 godina. Osvajao je devet uzastopnih naslova prvaka Njemačke, dva puta Ligu prvaka i pet domaćih kupova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Boateng ima veliko iskustvo, ali pitanje je da li je ono sada neophodno Bayernu i da li je neko s 38 ko mjesecima ne igra može donijeti napredak jednoj od najboljih svjetskih ekipa.

Što se tiče samog Bayerna, danas je gubio s 2:0 u Leipzigu i na kraju osvojio bod, pa je i dalje bez poraza u domaćem prvenstvu, dok je u Ligi prvaka počeo grupnu fazu 4:3 pobjedom nad Manchester Unitedom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Izmislio Boateng fudbal za rupamekana
1 0
Klicko2
Čuj 38 godina hahaha ako se rodio 1988 koliko je to???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi