Osvojio 25 trofeja, pa se pun emocija oprostio od Bayerna: "Nisam ni sanjao da će doći ovaj dan"

Boateng napustio Bavarce

Osvojio 25 trofeja, pa se pun emocija oprostio od Bayerna: "Nisam ni sanjao da će doći ovaj dan"

Edmir Škorić

Jerome Boateng nakon 10 godina napušta Bayern, a od kluba se oprostio pismom na društvenim mrežama.

Bayerna posljednja ligaška i ujedno ovosezonska utakmica bila je protiv Augsburga nedavno, a ujedno je to bila prilika da se oproste četvorica važnih karika iz ekipe. Uz trenera Hansija Flicka, bio je to posljednji meč za Davida Alabu, Javija Martineza, ali i Jeromea Boatenga.

I dok je poznato da će Flick voditi reprezentaciju Njemačke nakon Evropskog prvenstva, još uvijek se ne zna sudbina trojice iskusnih nogometaša, koji više nisu članovi Bayerna ili će prestati to da budu krajem juna, kada će im i zvanično isteći ugovori.

"Kada sam došao ovdje, moj cilj je bio da se natječem s najboljima, da igram Ligu prvaka i da budem starter. Iskreno, nisam ni sanjao o tome što smo zajedno postigli", napisao je Boateng.

32-godišnjak se također zahvalio svima koji su mu pomogli da dođe do ove tačke.

"Hvala svima koji su me podržavali kroz sve ove godine, u usponima i padovima, vremenima s povredama, kad možda nisu svi vjerovali u mene, a neki su me već i otpisali. U posljednjih nekoliko dana primio sam toliko poruka, toliko lijepih želja. Puno hvala svakom od vas. Bit ću zauvijek zahvalan na ljubavi i podršci koju ste mi pružili", zaključio je stoper.

U Bayern je 2011. godine došao za 13,5 miliona eura iz Manchester Cityja i od tada je 36-godišnji Nijemac odigrao 363 meča za Bavarce u svim takmičenjima, te je postigao 10 golova uz 25 asistencija, a ima na kontu čak 25 osvojenih trofeja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno nije poznato gdje će Boateng nastaviti karijeru. Svojedobno je Nijemac objavio da ne razmišlja o prelasku u MLS , a cilj mu je bio igrati u jednoj od pet najjačih liga u Evropi.

Istina, ulazi u finiš svoje karijere, ali nema sumnje da može odigrati barem još 2-3 kvalitetne sezone na visokom nivou. ¸

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti