Zvijezdu Premiershipa danas gađali lažnim novcem

Navijači West Hama

Zvijezdu Premiershipa danas gađali lažnim novcem

Edmir Škorić

U toku je meč 2. kola engleskog Premiershipa između Nottingham Foresta i West Ham Uniteda.

Nottingham je dugo čekao da se vrati u elitu, a nakon uvodnog poraza na St. James' Parku, ovaj kultni tim danas vodi protiv West Hama s 1:0 u sjajnom meču prepunom šansi. Najbolje su imali gosti iz Londona, ali ne uspijevaju zabiti.

Jedan od najvećih zvijezda u timu Nottinghama je Jese Lingard, koji je bio slobodan igrač na kraju prošle sezone nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom.

Iako je imao ponudu West Hama, odabrao je Nottingham Forest, što je izazvalo bijest kod navijača West Hama.

Navijači smatraju da je novac bio najveći motiv Lingarda pri donošenju odluke, pa su ga tokom današnjeg meča gađali lažnim ovcem.

To se dogodilo kada se Lingard spremao izvesti korner. Lingard je već ranije govorio o tome zašto je izabrao Nottingham.

Oglasi

“Ne volim previše čitati o tome, to je bila moja odluka, vlasnici su bili vrlo čvrsti u svom pristupu da me dovedu ovamo, dovezli su me u London, bili su spremni učiniti sve da me dovedu. Kad vidim tu zahvalnost, teško je reći ne".

O Lingardu je uoči utakmice govorio i menadžer West Hama David Moyes .

"On je krenuo dalje i to je njegova odluka. Jesse je bio briljantan za nas. Jesse nas je uveo u Evropu svojim golovima, dao nam je veliki poticaj kada se pridružio klubu i odigrao veliku ulogu u našem ulasku u Evropu. Priznajemo to i zahvaljujemo mu se na tome. On je neko ko nam se sviđao, ali nismo mogli da pariramo ponudi drugog kluba".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lingard je prošao omladinske kategorije Uniteda,a za prvi tim je nastupio 232 utakmice i postigao je 35 pogodaka.

Tokom prethodnih godina često je išao na posudbe pa je tako igrao još za Liecester, Birmingham, Brighton, Derby i West Ham.

Top Komentari

Mostarac94
Sta to Forest koji je nakon 30 god opet u Premier ligi ima vise love od West Hama?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi