Fudbalska zvijezda se pogubila, sada je napravio radikalan potez samo da spasi karijeru

Ne zna više šta da radi

Fudbalska zvijezda se pogubila, sada je napravio radikalan potez samo da spasi karijeru

Edmir Škorić

Forma igrača je prolazna, čas bude na samom vrhu, čas na dnu. Neki fudbaleri dolaze u veoma teške situacije kada shvate da više nisu ono što su bili i naravno nije lako ponovo pronaći sebe.

Jesse Lingard bivši je reprezentativac Engleske, igrao je za Manchester United i bio jedan od najtalentovanijih na svijetu, ali karijera umjesto uzlaznom, išla je silaznom putanjom.

Ljetos je prešao u Nottingham Forest, kada mu je istekao ugovor s Unitedom, ali ubrzo je postao slobodan i već neko vrijeme nema klub i to mu naravno teško pada.

Prethodno je sezonu proveo na posudbi u West Hamu, tako igrao dobro, ali se umjesto za Čekićare, odlučio za Nottingham Forest, što očito nije bio dobar potez.

"Jedan period sam bio kao da sam uključen na autopilot. Vodio sam razgovore s ljudima i odgovara samo u fazonu :'Da, ok, da'. Ništa nisam registrovao šta mi govore. Na jedno uho bi ušlo, a na drugo izašlo. Bio sam u tom stanju kao da sam mrtav i ni sam ništa osjećao i što je najgore htio sam da budem takav", počeo je Lingard i nastavio.

Oglasi

"Osjećao sam sam užasno. Pogotovo nakon te utakmice protiv Derbyja jer sam bio izložen zlostavljanu dok sam ulazio u autobus. To obično mogu da podnesem, ali dođete do tačke kada puknete i više ne možete izdržati".

U jednom se trenutku odao alkoholu, počeo je da pije, osjećao se usamljeno, depresivan, a sada želi da se vrati frudbalu i zbog toga je napravio jedan radikalan potez.

Naime, Sky Sports News je, pozivajući se na izvor blizak samom igraču, objavio da je prekinuo sve veze sa svojim bivšim agentima, Rečeno je da je Lingard raskinuo "složeni dugoročni ugovor" sa svojim predstavnicima, jer je postao frustriran što "nekoliko ponuda ugovora i upita od njegovog odlaska iz Nottingham Foresta nije uspjelo razviti".

Lingard je održavao svoju kondiciju u Dubaiju, nakon što nije uspio sklopiti ugovor nakon što je trenirao s West Hamom i Al-Ettifaqom iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši napadač Manchester Uniteda imao je produktivnu polusezonu u West Hamu 2021., zabivši devet golova u 16 nastupa i zaradivši opoziv u englesku momčad. Lingarda je ranije ove sedmice izgrdila Unitedova legenda Paul Scholes, nakon što je objavio nekoliko slika na kojima vježba u teretani.

"Hoćeš li se samo zajebavati u teretani ili ćeš zapravo igrati fudbal?", poručio je Scholes Lingardu, koji mora da pronađe ove zime novi klub i konačno ponovo da pokaže svijetu svoje pravo fudbalsko lice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi