Jeseu nikako da krene: Sporting se već pokajao i želi ga vratiti PSG-u ove zime
Jese se nakon povrede koju je zaradio u utakmici protiv Schalkea nikada nije u potpunosti vratio u staru formu

Svi njegovi problemi su krenuli od starta Kolašinca 2014. godine

Jeseu nikako da krene: Sporting se već pokajao i želi ga vratiti PSG-u ove zime

S. Pašalić

Jese Rodriguez prije nekoliko godina nije mogao ni zamisliti u kakvim će se problemima naći.

Španac je igrao za Real Madrid i mnogo se očekivalo od njega. Ipak, 2014. godine sve se promijenilo nakon što ga je u utakmici protiv Schalkea Sead Kolašinac teško povrijedio.

Iako se vratio, više nije bio onaj stari, a 2016. godine je prešao u PSG, ali tu se nije previše naigrao, te je većinu vremena proveo na posudbama.

Ovog ljeta je uslijedila nova s kojom je želio oživiti svoju karijeru pa je tako stigao u portugalski Sporting, ali čini se da bi ga već u januaru mogao napustiti.

Jese je za Sporting odigrao samo četiri utakmice, a klub se sada želi riješiti 26-godišnjeg igrača i poslati ga nazad u PSG jer ima viška kilograma i djeluje neuvjerljivo.

Međutim, portugalski tim ima jedan problem. Jese je nastupio u meču PSG-a protiv Metza krajem augusta, a ne može nastupiti za tri različita kluba u toku jedne sezone.

Tako Španac ne bi mogao otići na novu posudbu i morao bi ostati u Parizu, a PSG bi morao plaćati njegovu cijelu platu, a to ne želi.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Zato je teško očekivati da bi PSG pristao na ovu opciju, pa je izglednije da će Jese ostati u Sportingu, ali problem je što ga trener više ne želi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi