Ješić: Dok se potpuno ne oporavi Ikande neće igrati

Sarajevo dočekuje Velež

Ješić: Dok se potpuno ne oporavi Ikande neće igrati

T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju će na Koševu u okviru 12. kola dočekati ekipu Veleža, koja je u dosadašnjem dijelu sezone upisala samo jednu pobjedu. 

Trener Sarajeva Miodrag Ješić ističe da pred duel sa Veležom ima dosta problema:

"Imamo povrijeđenih igrača i dosta problema. Na našu sreću Almir Bekić se uspio oporaviti. Nažalost, protiv Novog Pazara povrijedio se Delač. Jedan se vratio, drugog smo izgubili tako da smo na istom nivou", rekao je Ješić, te se osvrnuo na povrijeđenog Ikandea:

"Ikandeova povreda stalno se produžava. Nećemo ga priključiti dan ranije. Jedan dan ranije može nas koštati još jednog mjeseca bez tog igrača. Nećemo rizikovati i igrač se neće priključiti treningu sve dok se potpuno ne oporavi", dodao je srbijanski stručnjak.

Ješić smatra da rezultat ovisi o igri njegovog tima i nikog drugog: 

"Ne plašimo se nikog i nećemo se plašiti nikog. Pauza je dobro došla i do kraja prvenstva ćemo se truditi da osvojimo što više bodova. Na proljeće, nakon prave pauze, Sarajevo će izgledati mnogo bolje, no Sarajevo će i u ovoj polusezoni iz utakmice u utakmicu biti bolji. Što se tiče naredne utakmice spremamo se kao da je to najvažnija utakmica. Nikog nećemo podcjeniti ni precjeniti. Nemamo pravo na to. Trebamo da gledamo sebe i Sarajevo treba da zadovolji veliki broj navijača. Nismo još odigrali partiju na nivou kvaliteta kojeg posjedujemo", istekao je Ješić.

Stepanov je pod suspenzijom, dok je Kovačić blizu oporavka:

"Milan Stepanov je igrač izuzetno kvalitetnih kvaliteta. Procjenili smo da je suspendovan i ostat će suspendovan do daljnjeg. Kovačević nije spreman na utakmicu. Očekujemo da se danas ili sutra priključi treningu. No, sa jednim ili dva treninga ne možete igrati utakmicu", pojasnio je šef stručnog štaba Sarajeva.

Matej Delač, sjajni golman, se ozlijedio u susretu protiv Novog Pazara i on neće sutra igrati. Pored njega, Ješić najavljuje još neke promjene.

"Moguće su promjene u prvih 11, no ne znam još ništa", pojasnio je trener aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Na kraju se osvrnuo i na reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te čestitao na uspješno izborenom baražu:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želim da čestitam Bosni i Hercegovini na uspješnom plasmanu u baraž. Da poželim sreću u ždrijebu u nedjelji, te plasman na Evropsko prvenstvo", zaključio je Ješić.

Sarajevo se nalazi na trećem mjestu prvenstvene tabele i za vodećom slobodom zaostaju tri boda. Velež se nalazi pod imperativom pobjede jer nakon 11 odigranih kola imaju osvojenih sedam bodova. 


Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.