Nekadašnji trener Sarajeva karijeru nastavlja na Maldivima

Ješić preuzeo prvaka

Nekadašnji trener Sarajeva karijeru nastavlja na Maldivima

Adnan Beganović

Nekadašnji trener Sarajeva, srbijanski stručnjak Miodrag Ješić, karijeru će nastaviti na Maldivima.

Naime, nekadašnji trener Sarajeva potpisao je ugovor sa aktuelnim prvakom Maldiva, Maziya S&RC. Ješić je predstavljen na Maldivima, a čelnici ovog kluba vjeruju da su doveli stručnjaka koji će uspjeti ostvariti sve zacrtane ciljeve.

Prije dolaska na Maldive Ješić je radio u libijskom AL-Ahlyju, a u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je veliki broj klubova s tim da je najbolje rezultate ostvario u Bugarskoj.

U ovoj zemlji je sa CSKA iz Sofije osvojio prvenstvo i kup, dok je sa Litex Lovechom osvojio kup i superkup. Osvajao je Ješić naslove prvaka i u Libiji i Mijanmaru, dok je Arapsku ligu prvaka osvojio sa CS Sfaxienom, a u Saudijskoj Arabiji je 2017. sa Al-Ettifaqom osvojio Emir kup.

Osim Partizana i Sarajeva u regionu je vodio Radnički Niš, OFK Beograd i Budućnost iz Podgorice, a 2005. godine je proglašen za najboljeg trenera u Bugarskoj.

Top Komentari

irnes4
I jeste za otoka golog Survivor na 3 mj
0 1
anga
Nek vodi marcela i onog drugog hahah Molim vas od sad kad jentekst u vezi njega, nemojte sliku da mu stavljate...nema potrebe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi