"Sramite se, pa nije ni čudo što ćete igrati u Konferencijskoj ligi"

Brat Unitedove zvijezde oštro napao klub

"Sramite se, pa nije ni čudo što ćete igrati u Konferencijskoj ligi"

Edmir Škorić

Jesse Lingard nije dobio priliku da se na posljednjoj domaćoj utakmici oprosti od navijača Manchester Uniteda.

U ponedjeljak navečer United je pobijedio Brentford s 3:0, a Lingarda nije bilo. Nemanja Matić i Juan Mata ispraćeni su na kraju uz ovacije, dok je Lingard presjedio meč na klupi i nije imao priliku da se pozdravi sa vjernom publikom.

Ovo je još jedno gorko iskustvo za 29-godišnjeg veznjaka, koji je prošle godine bio na pragu prelaska u West Ham, ali ga je tada 'sabotirao' tadašnji trener Ole Gunnar Solskjaer , koji je procijenio da mu je Lingard potreban u timu.

Nakon što je Solskjaera zamijenio Ralph Rangnick, Lingard je sakupio samo 11 nastupa, no tek dva puta je zaigrao kao starter.

Njegov brat Louie Scott smatra da je Jesse zaslužio mnogo više nakon svega.

"Dvadeset godina znojenja i suza, četiri domaać trofeja, tri gola u finalu kupa i sve to nije vrijedno pristojne reputacije. Nije ni čudo što ćete igrati Konferencijsku ligu sljedeće sezone", napisao je igračev brat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

29-godišnji Lingard je prethodno igrao na posudbama u raznim timovima, ali je u Manchesterovom prvom timu od 2011. godine.

Postoje klubovi koji se interesuju za Lingarda, a situaciju prati i italijanski Milan, koji će možda trebati zamjenu za Raphaela Leaa, Portugalca kojeg planira prodati za oko 70 miliona eura jer navodno pravi probleme oko novog ugovora.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi