Jeste li pratili Montpellier - Lille? Domaći mogli dati bezobrazan gol, sve je kriva jedna kesica

Nastao pravi haos na terenu

Jeste li pratili Montpellier - Lille? Domaći mogli dati bezobrazan gol, sve je kriva jedna kesica

Fudbaleri Lillea porazili su sinoć Montpellier u gostima u okviru francuske Ligue 1, a najzanimljiviji trenuci susreta desili su se 10-ak minuta prije kraja. 

Gosti iz Lillea su vodili 1:0, golman Maignan je imao loptu u svom naručju te je odlučio da malo prilegne kako to obično i biva kada se ima pozitivan rezultat pred kraj.

Ipak, navijačima domaćeg tima se to baš i nije svidjelo pa su ga odlučili gađati kikirikijem. Preciznije rečeno, bacili su nekoliko kesa s kikirikijem ka njemu, a jedna je završila u terenu. To je primjetio i Maignan pa je odlučio da na kratko prekine igru kako bi izbacio kesu i zovnuo suca.

Ipak, jedan fudbaler Montpelliera je tu priliku pokušao iskoristiti kako bi došao do lopte i postigao gol, ali srećom po goste jedan njihov defanziovac je bio na oprezu.

Na tome domaći nisu stali, pa su umjesto da fair play potezom vrate loptu gostima, izveli aut i ponovo pokušali doći do gola, ali Maignan ih je na fantastičan način zaustavio.

Nakon toga je uslijedio i manji fizički obračun igrača oba tima. Gosti su bili nezadovoljni jer im domaćini nisu vratili loptu poslije izvođenja auta i pokušali su im dati gol, dok su domaći bili nervozni jer gosti zadržavaju vrijeme.

Bilo kako bilo, za sve je kriva jedna kesina kikirikija...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi