Lille stao na šest domaćih pobjeda u nizu
(Foto: EPA) Lille je nanizao šest prvenstvenih pobjeda na domaćem terenu, ali je ipak danas remizirao sa Strasbourgom.

Ligue 1, 13. kolo

Lille stao na šest domaćih pobjeda u nizu

Sjajan Lilleov niz utakmica bez poraza prekinuo je PSG u prošlom kolu Ligue 1, a danas je Strasbourg u prvoj utakmici 13. kola zaustavio seriju domaćih pobjeda Lillea.

Pred večerašnji meč Lille je nanizao šest prvenstvenih pobjeda na domaćem terenu, ali je danas remizirao sa Strasbourgom.

U Lilleu je viđena utakmica bez velikog broja pravih prilika, a prvu bolju za Lille je propustio Pape već u četvrtoj minuti kada je šutirao pored gola.

Domaće je u vodstvo mogao dovesti i Bamba u 33. minuti, ali ni on nije bio precizan.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Strasbourg je dobru šansu imao u 67. minuti preko Mothibe, ali je golman Lillea bio na visini zadatka.

Na kraju je ostalo 0:0, a Lille sa i sa jednim bodom, barem nakratko, vratio na drugo mjesto na tabeli. Sada ima 26 bodova, dok trećeplasirani Montpellier ima bod manje, ali i utakmicu manje. Strasbourg je ostao na sedmom mjestu i sada ima 18 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti