Jeste li upratili kako ide Biliću u Saudijskoj Arabiji? Kada vidite rezultate, nećete vjerovati...
Bilić je u karijeri s mnogo uspjeha vodio Hrvatsku, Bešiktaš, West Ham, ali u Saudijskoj Arabiji mu ne ide tako dobro.

Sudijska nadoknada je posebna priča

Jeste li upratili kako ide Biliću u Saudijskoj Arabiji? Kada vidite rezultate, nećete vjerovati...

Hrvatski trener Slaven Bilić prije dva i pol mjeseca je dobio posao u Saudijskoj Arabiji. Preuzeo je tamošnjeg velikana Al-Ittihad, ali bolje da nije.

Nekadašnji selektor reprezentacije Hrvatske, trener Bešiktaša i West Ham Uniteda nikada nije imao gori učinak u jednom klubu.

Iako je Al-Ittihad osmostruki šampion Saudijske Arabije i ima samo najviše moguće ambicije, klubu ide vrlo loše ove sezone i trenutno je u opasnoj zoni, a nije mu puno pomogao ni dolazak Bilića za kojeg je dat ogroman novac.

Hrvatski trener je ekipu vodio na deset susreta i od mogućih 30 osvojio samo pet bodova. Njegova ekipa se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu u ligi sa samo šest osvojenih bodova nakon 15 odigranih kola te za sigurnom zonom zaostaje čitavih osam bodova.

Zanimljiv je i podatak da suci nerijetko 'guraju' ovu ekipu u finišu susreta. Tako je nedavno, dok je Al-Ittihad na jednom meču gubio 2:1, četvrti sudac produžio meč za pet minuta, a na kraju se igralo čitavih 12. Ipak, to nije pomoglo ekipi Slavena Bilića da dođe do izjednačenja. Nedavno ih je i Milorad Mažić 'pogurao' pokazavši čak šest minuta sudijske nadoknade.

Za kraj dodajmo da Al-Ittihad nakon 15 kola ima samo jednu jedinu pobjedu, tri remija i čak 11 poraza. Očito će se morati desiti pravo malo čudo da na kraju ne ispadne iz lige.

Promo

Top Komentari

Prvi
Kukavac
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi