Biliću posao u Nantesu propao zbog - jezika

Posao na kraju dobio Halilhodžić

Biliću posao u Nantesu propao zbog - jezika

Čelnici Nantesa jučer su za novog trenera zvanično imenovali Vahida Halilhodžića. Bh. strateg u Nantesu uživa status klupske legende i njegov povratak je izazvao veliko zadovoljstvo među navijačima, no ispostavilo se kako je Vaha za ovaj klub ustvari bio 'B opcija'.

Ugledni France Football piše kako je na pragu preuzimanja Nantesa bio Slaven Bilić, no predsjednik kluba Waldemar Kita je nakon pomnog razmatranja ipak odustao od hrvatskog trenera zbog jednog pomalo bizarnog razloga.

Naime, prvi čovjek Nantesa je ocijenio kako se Bilića ne isplati dovoditi jer ne zna francuski, pa je odluka pala na Halilhodžića, koji dobro poznaje jezik, kulturu i samu ligu.

Na kraju je Bilić završio u Saudijskoj Arabiji, tačnije u Al-Ittihadu u kojem će vjerovatno imati i puno bolje finansijske uslove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi